Jeg har haft en teenager – en TEENAGER! – på besøg, der ikke kunne lide rejer, som spiste denne salat. Så den må siges at være godkendt … eller også var hun bare sulten nok og gad ikke sortere rejerne fra.
Sæt rejer, slikasparges og evt. ærter til afdrypning.
Skær slikaspargeserne i ca. 2-3 cm lange stykker.
Fjern rod og det dårlige stykke af toppen på forårsløgene, og skær dem i tynde skiver.
Skyl og hak dilden (gem lidt af spidserne til pynt).
Bland mayonnaise, cremefraiche og skyr til en dressing, og smag den til med revet skal af citron samt salt og peber.
Vend rejer, slikasparges, ærter, forårsløg og dild i dressingen, og smag igen til med salt og peber og evt. citronsaft.
Noter
Rejesalaten kan spises, som den er – f.eks. som forret – med et stykke rustikt grydebrød til. Men du kan også komme den i en bagel eller i en croissant sammen med lidt snittet salat, som jeg har gjort på billedet.