Så smid aldrig kagerester ud!!! Kom dem i fryseren, til du har nok til en omgang romkugler. Netop fordi de bløde, søde, velsmagende kugler er lavet af rester, så er opskriften sådan lidt på slump. For det kommer lidt an på kageresternes fugtighed, masse og smag. Men her kommer min på slump-opskrift på romkugler.
150-160gkrymmel – eller kokosmel eller noget af det ene og noget af det andet – kakaonibs ville måske også en mulighed
Sådan gør du
Kom alle ingredienserne – evt. skåret i mindre stykker – undtagen krymmel og kokosmel i røremaskinen, og rør, til du har en ensartet dej.
Smag til med romessens og vaniljesukker.
Sæt dejen på køl i et par timer – gerne mere. Den er blød, når den lige er lavet, men bliver hårdere efter at have været på køl. Jeg laver dejen dagen før, jeg triller romkuglerne.
Tril evt. en prøvekugle, vend i krymmel eller kokosmel, og smag på den, om du synes den har den rette konsistens. Er den for hård, så kom lidt mere kakaomælk eller hindbærmarmelade i. Er den for blød, ja, så er du lidt på den, med mindre du har flere kagerester.
Nu skal du til det fedtede arbejde. Rul dejen til kugler i en størrelse, der passer dig. Mine romkugler har en størrelse, så man med lidt øvelse kan have to i munden ad gangen.
Tril romkuglerne i krymmel, kokosmel, kakaonibs, eller hvad du nu har valgt.
Opbevar romkuglerne på køl, til de skal serveres.
Noter
Vidste du, at romkugler også kaldes trøfler (man kan vel også godt se en lighed mellem trøffelsvampen og romkuglen. De kaldes også for sputnik, krumseboller og romboller. Det er ganske vist, at kært barn har mange navne.God fornøjelse og velbekomme!