De eneste udfordringer der er med rugbrødschips, er at få skiverne skåret tynde nok og at bage chipsene lige nøjagtigt tilpas længe – nok til at de bliver sprøde, men ikke så længe at de bliver hårde.
Rugbrødgerne tørt, men ikke nødvendigt – ikke skiveskåret
Lidt olie
Groft salt eller – endnu bedre – flagesalt og hvis det skal være rigtig eksklusivt så brug den sorte type flagesalt fra Mill & Mortar – dem kan du finde her!
Sådan gør du
Tænd ovnen på 150° C.
Skær rugbrød i så tynde skiver, som det er dig overhovedet muligt, uden at det går i stykker – antallet vurderer du selv, ud fra hvor mange chips, du har brug for at lave.
Skær hver skive rugbrød ud i trekanter.
Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. De må ikke ligge i lag, så hvis du skal lave mange, må du bruge flere plader eller bage flere portioner.
Dryp nogle dråber olie ud over hver trekant, og drys med salt.
Sæt pladen/pladerne i ovnen, og lad dem bage i ca. 20 minutter – hold øje med dem, så de ikke får for meget.