½-1spsk.fedtstof – smørmargarine eller smagsneutral olie
1½spsk.tikka masala spice mix – kan købes i dagligvarebutikker. Det er en krydderiblanding bestående af korianderhvidløg, tomat, spidskommen og citron. Du kan selvfølgelig også eksperimentere med at lave det selv, hvis du har lyst – jeg har ikke
50gærter – bælgede. Evt. frosne
4plader filodej på ca. 30 x 40 cm
Smeltet eller flydende fedstof – smørmargarine, smagsneutral olie eller flydende margarine
Sådan gør du
Hak løget groft, og mos kartoflerne groft.
Svits løget i fedtstoffet.
Tilsæt tikka masala, kartofler og ærter, bland det godt, og lad det afkøle.
Fold to plader filodej ud.
Pensl dem med flydende fedtstof, og læg dem sammen.
Skær nu dejen i fire stykker af 10 x 30 cm.
Læg 1½ spsk. af fyldet i det ene hjørne.
Fold hjørnet hen over fyldet i en trekant.
Bliv ved med at folde trekanten, til der er ikke er mere dej.
Læg samosaen på en bageplade beklædt med bagepapir.
Fortsæt med alle fire dejstrimler.
Gentag fra pkt. 4 med de to sidste plader filodej.
Pensl til sidst alle samosaerne med flydende fedtstof.
Varm ovnen op til 225° C, og bag samosaerne i ca. 7 minutter, til de har fået en gylden farve.
Noter
Du kan servere disse samosaer med 2 dl yoghurt naturel, 2 spsk. grofthakket, mild mangochutney, 1 fed knust hvidløg, 2 spsk. finthakkede mynteblade og lidt groft salt blandet sammen til en raita. Men hvad du serverer til dine samosaer, afhænger selvfølgelig af fyldet.