Go Back
Udskriv
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Simit tarifi – eller ’opskrift’ som det hedder på dansk
Men indtil da kan du selv bage disse hjemmebagte simits og få en indikation af den milde, runde, lidt sødlige smag med den fantastiske sprødhed.
Ingen anmeldelser
Ret:
Dessert, Forret, Frokost, Snack
Køkken:
Tyrkisk
Forb. tid:
2
timer
30
minutter
Tilb. tid:
30
minutter
Samlet tid:
3
timer
Sværhedsgrad:
Middel
Antal:
10
stk.
Kalorier:
308
kcal
Forfatter:
Laust Kehlet
Ingredienser
50
g
smør
25
g
gær
3
dl
vand
½
tsk.
sukker
1
dl
yoghurt naturel
400
g
hvedemel
75
g
grahamsmel
½
tsk.
salt
1½
spsk.
lys sirup
1½
dl
sesamfrø
Sådan gør du
Smelt smørret.
Opløs gæren i 2 dl af vandet.
Tilsæt sukker, yoghurt, mel, salt og det smeltede smør.
Ælt/rør dejen godt sammen, og lad den hæve 1 time.
Del dejen i 10 stykker, og rul dem hver især ud til en ca. 50 cm lang pølse.
Læg pølsen dobbelt, sno den, og form den til en krans – luk samlingen godt sammen.
Bland den sidste dl vand med sirup, vend ringene heri, og dyp dem derefter i sesamfrø på begge sidder.
Læg ringene på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem hæve yderligere 1 time.
Varm ovnen op til 200° C, og bag simit-ringene i 25-30 minutter.
Skal spises friskbagte, som de er eller med smør og pålæg. De kan fryses, men sprødheden forsvinder.
Næringsindhold pr. servering
Kalorier:
308
kcal
|
Kulhydrat:
41
g
|
Protein:
9
g
|
Fedt:
13
g
|
Mættet fedt:
4
g
|
Flerumættet fedtsyre:
4
g
|
Enkeltumættet fedtsyre:
4
g
|
Transfedtsyre:
1
g
|
Kolesterol:
12
mg
|
Natrium:
62
mg
|
Kalium:
182
mg
|
Fiber:
4
g
|
Sukker:
1
g
|
Vitamin C:
1
mg
|
Calcium:
169
mg
|
Jern:
4
mg