Her får du opskriften på spaghetti carbonara. Eller måske skulle vi snarere kalde den spaghetti alla carbonara? Det er jo egentlig det den hedder. Her kommer opskriften i hvert fald.
I denne opskrift kan en en bacon i god kvalitet gøre en kæmpe forskel på resultatet. Så hvis du er villig til at bruge lidt ekstra ressourcer på din spaghetti carbonara, så er baconen første prioritet.
Sådan gør du
Skær baconen i tynde, tynde skiver.
Læg dem på en kold, dyb pande, skrue op for fuld knald, og steg dem i 2 minutter.
Skru herefter ned til jævn varme, og steg dem sprøde og gyldne på begge sider.
Læg baconskiverne på fedtsugende papir.
Tør panden af med et stykke køkkenrulle, og kom fløde, ca. ½ tsk. salt og ½ tsk. peber i, og bring det i kog.
Bland imens æg og 75 g revet ost i en skål.
Knæk baconskiverne i mindre stykker.
Bring også rigeligt letsaltet vand i kog, og kog spaghettien heri i 8-10 minutter. Den skal være mør uden at være blød.
Lad spaghettien dryppe af i et dørslag, og vend den herefter med fløden i panden.
Vend herefter bacon og ægge-/osteblandingen i panden.