Skyl æblerne, skær kernehuset væk, og skær æblerne i tern. De skal ikke skrælles.
Rist mandlerne på en tør pande.
Tag mandlerne af, og rist sesamfrøene. Husk at holde øje med dem, de begynder ret hurtigt at danse rundt på den varme pande.
Bland kål, æbler, mandler og sesamfrø i en skål.
Bland sirup, æblecidereddike og olivenolie til en dressing. Smag til med salt og peber.
Hæld dressingen over spidskålssalaten, og vend det rundt.
Noter
Husk at spidskål også kan spises dampet – for eksempel med lidt smøreost – eller grillet med en god hjemmelavet marinade. Spidskål er også særdeles velegnet til ovn. Flæk spidskålen i kvarte på langs. Læg de fire stykker i et fad med indersiden opad. Drys med salt og hæld olivenolie over og bag i ovnen ved 200 grader i 30 minutter – nemt, sundt og lækkert. På den her måde bliver de yderste blade sprøde.Velbekomme!Hvis du kunne tænke dig et par sunde kålretter til aftensmaden så kunne du eventuelt prøve med karrykål og blomkålsris som glimrende alternativ til kartofler, pasta og ris, eller hvis du craver efter lidt junkfood – som vi jo nok alle gør fra tid til anden – så hvad med at prøve en blomkålspizza?