Der er skruet ned for brugen af sukker i de her pandekager og lige så er der skruet ned for smørfedtstof, og der er istedet tilføjet sesamolie og sesamfrø. Sidst men ikke mindst er der tilføjet havregryn!
Hæld mælken i lidt ad gangen, mens du pisker blandingen.
Tilsæt æggene et ad gangen.
Rør til sidst olien i, og stil dejen til side i ½ times tid.
Rist imens sesamfrøene på en tør pande, til de dufter, og kom dem i dejen, inden du går i gang med at stege pandekagerne.
Brug en pandekagepande med slip let-belægning, så du ikke behøver at bruge margarine eller smør til at stege i.
Kom ca. ½ dl dej på panden – mængden afhænger selvfølgelig af pandens diameter, men pandekagerne skal ikke være for tykke. Dreje panden rundt, så dejen fordeler sig over hele panden.
Steg på begge sider, til pandekagen har fået den rigtige pandekagefarve.
Hold pandekagerne lune ved at lægge dem på en tallerken og dække med stanniol.
Noter
De lune pandekager serveres med is, ribspuré og kakaonibs. På billedet er den serveret med hjemmelavet frugt-is.Ribspuréen laver du ved at komme 400 g ribs – friske eller optøde – i en skål og komme 3 spsk. sukker over. Lad det gerne stå og trække, evt. imens du laver pandekagerne. Blend ribs og sukker til en grov puré, og smag til med mere sukker.I stedet for ribs kan du også bruge solbær, hindbær, brombær eller andre bær.Tip: Pandekagerne smager også godt kolde, men så får du ikke den dér indbydende smeltende is, som når du lægger en kugle is på en lun pandekage. Og som kan bruges som en slags sovs til at dyppe pandekagen i.