En god tomatsalat med rødløg og basilikum – en tomatsalat som denne er altid god – smager godt til stort set alt. Den giver et dejligt, frisk pift til retten.
Skyl tomaterne, og skær dem i pæne skiver eller i halve/kvarter hvis det er små tomater, som eksempelvis cherrytomater og datterino tomater.
Læg dem i et fad eller en skål – gerne taglagt hvis det er skiver.
Drys med en smule salt.
Pil rødløg, og skær det i tynde skiver, eller hak det groft.
Læg løgringene oven på tomaterne eller imellem dem, som du syntes det ser pænest ud
Skyl basilikum, hak det groft og drys også det over tomaterne, eller gør som jeg har gjort her, pynt med små buketter basilikum. Basilikummen giver dog mest smag hvis den bliver hakket og blandet i.
Bland til sidst olie og eddike, og smag det til med sukker, salt og peber, og hæld det over tomatsalaten.
Noter
Forslag: Du kan eventuelt tilføje mozarella og basilikum pesto.På grund af syren i dressingen/marinaden stiller det høje krav til den vin du evt. vælger at servere til maden som tomatsalaten akkompagnerer.Det skal være en vin der har et relativt højt syreindhold. Skal det være hvidvin kunne det være en Pouilly-Fuissé La Roche. En god rødvin kunne være en Langhe Rosso Rabajolo. Men det er naturligvis kun et par forslag.