Har du ikke salvie i urtehaven, så burde du få det. Salvie er noget af det nemmeste at få til at gro. Og så har du altid en velsmagende krydderurt, du kan bruge i køkkenet, hvis dine retter trænger til et ekstra pift.
Skyl græskarret, skær det over, fjern kernerne (de kan også spise, men bare ikke i suppen), og skær græskarkødet i grove stykker – du behøver ikke skrælle det. Skrællen bliver helt blød, når den bliver kogt/bagt.
Pil skalotteløgene og hvidløget.
Del hvidløget i fed, og pil feddene.
Skræl gulerødderne og sellerien, og skær begge dele i grove stykker.
Vend det hele i et ovnfast fad – eller en gryde, der kan tåle at komme i ovnen – med olivenolie, korianderfrø, sort peber og fennikelfrø.
Sæt fadet i ovnen i 45 minutter, eller til de er møre – vend et par gangen undervejs.
Skyl imens salvien, og dup dem tørre med køkkenrulle.
Bland hvedemel, majsstivelse, ½ tsk. salt og lidt vand, så du får en dej på tykkelse med en tyk pandekagedej.
Dyp salviebladene i dejen, og kog dem i en kasserolle med en godt varm smagsneutral olie.
Friter, til de er sprøde og gyldne, og lad dem herefter dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Giv dem et drys salt.
Hæld de bagte grøntsager over i en gryde, hvis de ikke allerede er i en, og tilsæt grøntsagsbouillon.
Sæt suppen på kogepladen ved moderat varme, og kog i 15- 20 minutter.
Blend, og smag til med salt og peber.
Tilsæt revet vegansk parmesan og en klat vegansk creme fraiche lige inden servering.
Servér med de sprøde salvieblade og evt. et stykke godt, vegansk brød.
Noter
Tip: Hvis du udhuler græskarret i stedet for at skære det i stykker, kan du bruge græskarskallen som serveringsskål.