Du skal ikke lave kagen flere dage før, du vil servere den. Den er bedst frisk. Jeg har dog ikke prøvet at fryse den, men jeg har prøvet at varme den. Det fungerer fint, men stadig: Nybagt med smør på – MUMS! Det tager lidt tid at bage den, men den er hurtigt rodet sammen.
1tsk.stødt nellike – er du løbet tør for stødt nellikekan du knuse hel nellike i en morter, det fungerer fint
2tsk.stødt kanel – nøjagtigt som med nellike kan du støde hel kanelhvis du skulle være løbet tør for stødt kanel
2tsk.natron
3½dlmørk øl – jeg bruger mørk alemen mørk hvidtøl kan også bruges
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175° C.
Bland mel, sukker, krydderier og natron sammen, og rør øllen i.
Rør til dejen er ensartet – du kan bruge en røremaskine, en elpisker eller et piskeris.
Hæld dejen i en sandkageform beklædt med bagepapir eller smurt med smør.
Sæt kagen i ovnen, og bag den i 50 minutter til 1 time. Det afhænger lidt af din ovn og af formens størrelse.
Tag kagen ud af formen, og afkøl den lidt på en bagerist.
Skær den i tykke skiver, og servér med iskoldt smør.
Ølkage er bedst at opbevare i en kagedåse eller lignende med tætsluttende låg og ved stuetemperatur, hvor den kan holde sig et par dage. Køleskabet er den visse død.
Når kagen er helt afkølet, kan du nemt varme en skive eller to i mikroovnen eller bageovnen. Den er altså bedst lun.