Injera er lige så meget et spiseredskab – eller næste mere – som en madvare. I Etiopien laver man dem store, breder dem ud og lægger forskellige anretninger på i små portioner. Så river man et stykke af pandekagen, folder det omkring gryderetter, stuvede grøntsager, puréer af linser, bønner osv. og spiser det. Til sidst er ”fadet” spist, og måltidet slut.
160gteffmel – kan købes i MatasHelsebixen.dk og andre helsebutikker og lignende steder fx her hos
4dlvand
Olie til stegning
Salt
Sådan gør du
Rør vand og mel sammen i en stor skål til en glat og tynd dej.
Dæk den med et fugtigt viskestykke, og lad den stå lunt i 2-3 dage, til den begynder at boble kraftigt. Så er den blevet til surdej.
Rør salt i dejen, smag dig frem, det kommer nemlig an på, hvor syrlig dejen er, hvor meget salt der skal i.
Varm en stegepande op – gerne den helt store på grillen.
Smør den med lidt olie.
Kom dej på panden, og vip panden rundt, til dejen dækker hele panden i et tyndt lag – ikke så tyndt som de danske papirstynde pandekager, lidt tykkere.
Tag pandekagen af panden, når der er dannet tusindvis af små huller på hele overfladen. Pandekagen skal kun bages på den ene side.
Fortsæt med en pandekage mere, til der ikke er mere dej tilbage.