Stegt flæsk med persillesovs ad libitum – opskrift
Det må ikke skorte på stegt flæsk med persillesovs, når det er det, der står på menuen. Der skal være så rigeligt. Hvis vi tager udgangspunkt i, at der skal være minimum 100-125 g kød pr. person, og at en skive flæsk vejer ca. 25-40 g efter stegning, så skal der være mindst fire stykker flæsk til hver, men lav hellere mindst seks stykker flæsk til hver. Og sovsen skal der også være rigeligt af – minimum 1 dl pr. person.
For en bradepande med stanniol, og læg en rist over.
Bank evt. flæsket lidt ud, hvis det er meget tykt eller har en tyk svær.
Læg skiverne på risten, drys med salt og peber, og sæt det i ovnen i ca. ½ time. Vend når halvdelen af tiden er gået, eller når flæsket har fået en flot stegeskorpe og farve.
Smelt smørret, og rør melet ud i det.
Tilsæt mælk og kogevand lidt efter lidt, til du får en jævn sovs. Tilsæt evt. mere kogevand, hvis sovsen bliver for tyk.
Er du ikke fedtforskrækket, så hæld noget af stegefedtet fra flæsket i, og rør rundt.
Lad sovsen simre 5-10 minutter, og smag til med muskat, salt og peber.
Kom persillen i.
Tip I: Du kan også lægge flæsket i bunden af en bradepande, der er beklædt med bagepapir, eller som er smurt med lidt olie. Det kan gøre, at flæske bliver mindre tørt.
Tip II: Det afsmeltede stegefedt kan bruges til at stege i eller til at smøre på brødet.
Noter
Tilbehør til stegt flæsk med persillesovs
Der skal selvfølgelig andet til det stegte flæsk end persillesovs. Og selvom jeg har fået stegt flæsk med spaghetti og jordbærsalat, så er kogte kartofler nok det mest foretrukne. Gerne nye danske kartofler, aspargeskartofler eller andre små kartofler.Hertil kan der serveres dampede grøntsager eller en salat.