Stegt flæsk på grill – eksempelvis Weber eller en hvilken som helst anden grill
Flæsk er ikke krævende, religiøst eller forudindtaget. Det grilles lige godt i en anonym kuglegrill, i en Weber, i en kul- eller gasgrill, ja, i en hvilken som helst grill. Og med fare for at støde nogen, så er Weber altså ”bare” et mærke, så selvom du sværger til Weber, så er det altså ikke anderledes, end at nogen går i Hugo Boss jakkesæt og Björn Borg underbukser og andre ikke gør.
Flæsket i denne opskrift er grillet på en Smokey Joe – det er en Weber – men kun fordi grillmesteren går i Hugo Boss jakkesæt og …
Derforuden ca. 2½ kg store grillbriketter med høj brændværdi
Sådan gør du
Fyld briketterne i grillstarteren, og tænd op.
Åbn spjæld i top og bund i den grill, du nu engang er den glade ejer af, fordel de varme briketter i hver sin side af grillen, og stil en foliebakke i midten.
Læg rist og låg på, og lad grillen varme op i 8-10 minutter, til risten er gennemvarm – ligesom stegepanden skal være det.
Skær imens kødet i skiver, hvis det ikke allerede er det.
Læg flæsket på risten, og steg ca. ½ time ved indirekte varme – vend et par gange undervejs.
Læg derefter flæsket over på direkte varme i et par minutter på hver side, eller til det har fået en gylden farve. Fjern flæsket, hvis der skulle komme flammer. Det bør der ikke, når flæsket er stegt på indirekte varme først.
Tag flæsket af, læg det på et stykke køkkenrullepapir, og drys med groft salt.