Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Gløgg
5
fra 1 stemme
Ret:
Julemad
Forb. tid:
4
timer
timer
Tilb. tid:
15
minutter
minutter
Samlet tid:
4
timer
timer
15
minutter
minutter
Sværhedsgrad:
Middel
Servings:
6
Glas
Calories:
266
kcal
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
100
g
rosiner
▢
1
dl
snaps
▢
70
g
mandler
▢
Gløgg-ekstrakt
▢
75
cl
kraftig rødvin
▢
1
dl
portvin
▢
65
g
rørsukker
Sådan gør du
Sæt rosinerne i blød i snapsen – de har godt af at trække ½-1 døgn, men mindre kan også gøre det.
Smut mandlerne, og hak dem groft.
Bland ekstrakt, rødvin, portvin, sukker, rosiner med snaps og mandler sammen i en gryde, og bring det til lige før kogepunktet – gløgg må ikke koge.
Smag evt. til med ekstra sukker.
Næringsindhold pr. servering
Kalorier:
266
kcal
|
Kulhydrat:
42
g
|
Protein:
4
g
|
Fedt:
8
g
|
Mættet fedt:
1
g
|
Flerumættet fedtsyre:
2
g
|
Enkeltumættet fedtsyre:
5
g
|
Transfedtsyre:
1
g
|
Natrium:
100
mg
|
Kalium:
314
mg
|
Fiber:
3
g
|
Sukker:
16
g
|
Vitamin C:
1
mg
|
Calcium:
53
mg
|
Jern:
2
mg