Go Back
+ servings
hakkebøf

Hakkebøf med brun sovs og stegte løg

Fordelen ved at hakke selv er at du allerede mens du hakker kan komme nogle ingredienser med i til at give ekstra smag – f.eks. krydderier, løg eller hvidløg eller måske grøntsager, som broccoli, hvis du skal have lidt ekstra vitaminer i ungerne. Det er dog ikke nødvendigt i denne opskrift for der skal kødet bare have lov at være kød og smage igennem.
5 fra 2 stemmer
Samlet tid: 40 minutter
Sværhedsgrad: Nem
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 3-4 løg afhængig af størrelse
  • Smør til stegning – ca. 25 g
  • 500 g hakket oksekød
  • Olie til stegning
  • 4 dl bouillon
  • 1 spsk. mel
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Pil løgene, og skær dem i skiver/ringe.
  • Brun ca. halvdelen af smørret i en stegepande, og steg løgene til de har den ønskede farve – hvis du ønsker dem helt bløde, kan du tilsætte lidt vand.
  • Del imens kødet i fire lige store portioner. Ælt hver portion godt, og form til bøffer. Husk de skal være lige høje ellers vil stegetiden ikke være den samme på alle bøfferne.
  • Hak hver bøf let med en kniv på kryds og tværs på begge sider, så de får et ternet mønster – det giver en ensartet stegeflade.
  • Tag løgene af panden, hold dem varme, og kom olie på, og varm det op.
  • Krydr bøfferne med salt og peber, og brun dem på begge sider ved kraftig varme.
  • Skru ned for varmen, kom resten af smørret på, og steg bøfferne 3-4 minutter på hver side til de er gennemstegte.
  • Tag bøfferne af panden og hold dem varme hæld bouillon på panden, og kog op.
  • Lav en jævning af mel og 1 dl vand, pisk eller ryst det fri for klumper.
  • Jævn sovsen, og lad den simre i ca. 10 minutter til al melsmag er væk.
  • Smag til med salt og peber.