Go Back
+ servings
rødvinssauce

Rødvinssauce opskrift

Men du kan også lave en mere allroundsauce som den, du får opskriften på herunder. Den er nem, men smager lækkert – man kunne næsten fristes til at kalde den for en hverdags-rødvinssauce. Den er hurtigt lavet og smager mums. Er du ligesom os bidt af saucer, så tag et kig her på saucehylden hos Saxo her.
4.75 fra 4 stemmer
Samlet tid: 20 minutter
Sværhedsgrad: Middel
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 4 dl halvtør rødvin – f.eks. en Côtes du Rhône
  • 2 spsk. mel
  • 4 dl mælk
  • 25 g smør – helst smør ikke stegemargarine
  • 1 spsk. oksefond ”du chef” eller anden god og kraftig fond eller bouillon – du kan selvfølgelig selv lave en fond fra bunden på gulerødder løg og selleri, men så skal du nok påregne lidt længere tid
  • 1 spsk. blade fra frisk timian
  • Kulør
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Start med at koge vinen ind i lille gryde eller kasserolle ved kraftig varme og uden låg – det tager ca. 10 minutter. Der skal være ½ dl rødvinssirup tilbage.
  • Rør i en anden gryde mel og lidt af mælk sammen til en cremet masse. Rør resten af mælken i lidt efter lidt.
  • Tilsæt smør, og bring saucen i kog under stadig omrøring.
  • Skru ned, og lad saucen koge – stadig under omrøring – ved svag varme i ca. 5 minutter.
  • Tilsæt rødvinssiruppen sammen med oksefonden og de friske, skyllede timianblade.
  • Bring igen saucen i kog, og giv den et skvæt kulør, til den har den ønskede farve.
  • Smag til med salt og peber.