Men du kan også lave en mere allroundsauce som den, du får opskriften på herunder. Den er nem, men smager lækkert – man kunne næsten fristes til at kalde den for en hverdags-rødvinssauce. Den er hurtigt lavet og smager mums.
Er du ligesom os bidt af saucer, så tag et kig her på saucehylden hos Saxo her.
1spsk.oksefond ”du chef” eller anden god og kraftig fond eller bouillon – du kan selvfølgelig selv lave en fond fra bunden på gulerødderløg og selleri, men så skal du nok påregne lidt længere tid
1spsk.blade fra frisk timian
Kulør
Salt og peber
Sådan gør du
Start med at koge vinen ind i lille gryde eller kasserolle ved kraftig varme og uden låg – det tager ca. 10 minutter. Der skal være ½ dl rødvinssirup tilbage.
Rør i en anden gryde mel og lidt af mælk sammen til en cremet masse. Rør resten af mælken i lidt efter lidt.
Tilsæt smør, og bring saucen i kog under stadig omrøring.
Skru ned, og lad saucen koge – stadig under omrøring – ved svag varme i ca. 5 minutter.
Tilsæt rødvinssiruppen sammen med oksefonden og de friske, skyllede timianblade.
Bring igen saucen i kog, og giv den et skvæt kulør, til den har den ønskede farve.