Saucen laves af ingredienser, jeg stort set altid har i mit køkken, men jeg ved jo selvsagt ikke, om det gælder alle. F.eks. har jeg også altid citroner, sellerisalt, peanutbutter og mange andre ting i mit køkken, som måske ikke alle har. Ca. 2½ dl
Kom hakket hvidløg, revet ingefær, vand, riseddike, brun farin, honning og sojasauce i en gryde, og bring det i kog.
Skru lidt ned for varmen, og lad blandingen koge i ca. 10 minutters tid. Rør indimellem i den.
Rør imens majsstivelsen 2-3 spsk. koldt vand sammen til en jævning.
Hæld jævningen i gryden under omrøring, og lad den koge med i et par minutter under omrøring.
Ønskes saucen tykkere, kan du tilføre mere jævning. Ønskes den tyndere, kan du tilsætte lidt mere vand.
Si saucen, hvis du ikke ønsker små stumper af hvidløg og ingefær i den.
Noter
Tip: Har du ikke hvidløg, kan du bruge 1 tsk. hvidløgspulver i stedet for. Har du ikke frisk ingefær, kan du bruge 1 tsk. stødt ingefær i stedet for. Udskifter du både hvidløg og frisk ingefær, behøver du heller ikke at si saucen.