Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Rødkål – opskrift
Det tager tid at lave rødkål, men du behøver ikke våge over den hele tiden. Og resultatet er bestemt tiden værd. Det bliver aldrig helt godt nok mere bare at spise rødkål fra et glas eller en spand købt i supermarkedet.
5
fra
4
stemmer
Ret:
Tilbehør
Køkken:
Dansk
Samlet tid:
2
timer
timer
10
minutter
minutter
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
1
Rødkålshoved
ca. 1½ kg
▢
40
g
Smør
▢
25
g
Sukker
▢
1
spsk.
Eddike
▢
1½
dl
Ribssaft
▢
Salt
Sådan gør du
Pil de yderste, grove blade af kålen, og snit den fint uden at tage stokken med.
Smelt smørret i en stor gryde, og tilsæt sukker, eddike og ribssaft.
Kom kålen i gryden, læg låg på, og lad kålen dampe mør ved lav varme i ca. 1½ times tid. Rør et par gange i gryden undervejs.
Tag låget af gryden, og lad kålen dampe videre uden låg og under jævnlig omrøring.
Smag kålen til med sukker, salt, ribssaft og evt. mere smør – eller fedt fra en steg – hvis du synes, den mangler fedme.