Til denne lasagne valgte jeg med fuldt overlæg en form, jeg troede var for lille, men den passede perfekt. Vi var kun to til spisning, så mit forslag til dig er, at du bruger en form, der måler ca. 9 x 17 x 28 cm (HxBxL) til denne portion.
Soigner champignonerne, og skær dem i halve eller kvarte alt efter størrelse.
Pil skalotteløgene, og hak dem.
Skyl bladselleristilkene, træk de seje tråde af forneden, og skær stilkene i tynde skiver.
Smelt smørret i en sautérpande – gem lidt til at smøre formen med – og svits champignoner, løg og bladselleri, uden at det bruner.
Vend spinaten i, og krydr med revet muskatnød, salt og peber.
Kog blandingen op ved middelvarme, og del den derefter i tre lige store portioner.
Tænd ovnen på 200° C.
Smør formen med smør, og fordel en portion champignon-spinat-blanding i bunden.
Hæld halvdelen af Mornaysaucen over.
Læg halvdelen af pastapladerne over – du skal nok knække nogle af dem.
Kom en portion champignon-spinat-blanding over, dernæst resten af saucen og resten af lasagnepladerne.
Kom til sidst den sidste portion champignon-spinat-blanding over, og dæk med revet ost.
Sæt lasagnen i ovnen i ca. 40 minutter, til lasagnepladerne er bløde.
Noter
Tip: Hvis du bruger friske lasagneplader eller koger de tørrede lasagneplader i 4-5 minutter, så tager det kortere tid at bage lasagnen, og det er nemme at klippe lasagnepladerne til, så de passer perfekt i formen.