Vegetarlasagne. I ”gamle dage” var lasagne en traditionel kødsovs bolognese, bechamelsauce, revet ost (parmesan) og pastaplader lagt i lag. I dag kan du komme alt muligt i din kødsovs, bruge Mornaysauce i stedet for bechamelsauce, bruge revet ost af enhver art. Du kan udskifte pastapladerne med skiver af aubergine, rødbede, squash eller andre grøntsager. Og så kan du lave en vegetarisk lasagne, som den du får opskriften på herunder.

.

Jeg har også selv lavet mange former for lasagne. Lige fra den traditionelle lasagne, over lasagne med skvalderkål til fiskelasagne og rigtig meget mere. Jeg er et fjols til at lave lasagne. Enten er det fordi, jeg bruger en for stor form, eller også må jeg lave for lidt fyld. For jeg ender næsten altid med en lasagne, der ikke er ret høj.

Vegetarlasagne

Vegetarlasagne – opskrift

Til denne lasagne valgte jeg med fuldt overlæg en form, jeg troede var for lille, men den passede perfekt. Vi var kun to til spisning, så mit forslag til dig er, at du bruger en form, der måler ca. 9 x 17 x 28 cm (HxBxL) til denne portion.
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Rate
Ret: Hovedret
Køkken: Vegetar
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Samlet tid: 55 minutter
Sværhedsgrad: Middel
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 450 g frossen helbladet spinat der er optøet
  • 450 g champignoner
  • 200 g skalotteløg
  • 2 stilke bladselleri
  • 30 g smør
  • ½ tsk. revet muskatnød
  • ½ l Mornaysauce
  • 10 tørrede lasagneplader eller ca. 180 g
  • 80 g revet ost f.eks. cheddar
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Pres spinaten fri for væde, og lad den dryppe af.
  • Soigner champignonerne, og skær dem i halve eller kvarte alt efter størrelse.
  • Pil skalotteløgene, og hak dem.
  • Skyl bladselleristilkene, træk de seje tråde af forneden, og skær stilkene i tynde skiver.
  • Smelt smørret i en sautérpande – gem lidt til at smøre formen med – og svits champignoner, løg og bladselleri, uden at det bruner.
  • Vend spinaten i, og krydr med revet muskatnød, salt og peber.
  • Kog blandingen op ved middelvarme, og del den derefter i tre lige store portioner.
  • Tænd ovnen på 200° C.
  • Smør formen med smør, og fordel en portion champignon-spinat-blanding i bunden.
  • Hæld halvdelen af Mornaysaucen over.
  • Læg halvdelen af pastapladerne over – du skal nok knække nogle af dem.
  • Kom en portion champignon-spinat-blanding over, dernæst resten af saucen og resten af lasagnepladerne.
  • Kom til sidst den sidste portion champignon-spinat-blanding over, og dæk med revet ost.
  • Sæt lasagnen i ovnen i ca. 40 minutter, til lasagnepladerne er bløde.

Noter

Tip: Hvis du bruger friske lasagneplader eller koger de tørrede lasagneplader i 4-5 minutter, så tager det kortere tid at bage lasagnen, og det er nemme at klippe lasagnepladerne til, så de passer perfekt i formen.

Vegetarlasagne smager godt sammen med salat – f.eks. spinatsalat. Og et stykke godt brød – f.eks. surdejsbrød.

Genopvarmning af lasagnen

Husk, at hvis du vil genopvarme lasagnen, skal den køles helt ned, inden for tre timer efter den er tilberedt. Og den skal varmes op igen til minimum 75° C. Så er du sikker på, at du ikke bliver syg af spinaten. Og ja, det gælder også frossen spinat.

 

x