Tonkatsu

Tonkatsu er en japansk opfindelse. Tonkatsu serveres ofte som en del af et helt måltid med kål, suppe, ris og syltede agurker. Det er en paneret kotelet med tonaktsu sauce og evt. også den japanske Kewpie mayo på. Du får opskriften på både koteletter, tonkatsu sauce og Kewpie mayo herunder.

Tonkatsu opskrift

tonkatsu

Tonkatsu

Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Ret: aftensmad
Køkken: Japansk
Antal: 4 personer
Kalorier: 25kcal
Forfatter: Beate Grandahl
I stedet for koteletter kan du også bruge skinkeschnitzler. Der er også nogle, der bruger kyllingebrystfilet. Men oprindeligt skal det være svinekam i skiver – altså koteletter. Tonkatsu Panerede koteletter er en superdelikat spise. Men det er stort set alt, der er pakket ind i rasp jo. Men und også dig selv at lave både sauce og mayo. Det giver lige det dér ekstra pift. Evt. kan du købe det færdigt i f.eks. asiatiske dagligvarebutikker.

Ingredienser

Ingredienser til panerede koteletter

  • 4 koteletter af svinekam
  • 4 spsk Hvedemel
  • 1 æg
  • 8 spsk pankorasp – almindelig rasp eller hjemmelavet rasp kan også bruges
  • Olie til stegning – gerne så meget at koteletterne kan dybsteges
  • Salt og peber

Ingredienser til tonkatsu sauce

  • 1 fed hvidløg
  • 40g tomatpuré
  • 2 spsk. worcestershiresauce
  • 1 spsk sojasauce
  • 1 spsk. Mirin
  • 1 spsk. Sukker
  • 1 spsk dijonsennep

Ingredienser til Kewpie mayo

Sådan gør du

  • Sådan gør du
  • Drys koteletterne med salt og peber på begge sider.
  • Hæld mel, sammenpisket æg og rasp op i hver sin beholder.
  • Vend koteletterne først i melet, så i ægget og til sidst i raspen.
  • Sæt koteletterne til side, og gå i gang med sauce og mayo.
  • Pres hvidløgsfeddet, og pisk derefter alle ingredienserne til saucen sammen.
  • Smag mayonnaise til med sojasauce og sukker, så den får en skarp lidt sødlig smag.
  • Varm olien op til ca. 175° C i en sautérpande, og steg koteletterne, til de er gyldne.
  • Læg dem evt. på et stykke fedtsugende papir, så de ikke bliver for ”fedtede”.
  • Skær kødet i skiver på tværs, og servér med sauce og mayo.

Nutrition

Kalorier: 25kcal | Kulhydrat: 2g | Protein: 2g | Fedt: 1g | Mættet fedt: 0.3g | Flerumættet fedtsyre: 0.2g | Enkeltumættet fedtsyre: 0.4g | Transfedtsyre: 0.01g | Kolesterol: 41mg | Natrium: 44mg | Kalium: 65mg | Fiber: 0.2g | Sukker: 1g | Vitamin C: 1mg | Calcium: 9mg | Jern: 0.5mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Tip I: Bruger du små æg, så tag to, eller bland en smule mælk i, så der er nok til alle fire koteletter.
Tip II: Sørg for at vende kødet godt og grundigt i mel, ellers sidder ægget ikke fast, og så kommer raspen
heller ikke til det.
Tip III: Hvis du ikke kan få fat i mirin, kan du blande sake eller risvin med sukker. Du skal bruge forholdet 3 til 1. Altså f.eks. tre tsk. sake eller risvin og 1 tsk. sukker.

Lækkert tilbehør til tonkatsu

Tonkatsu serveres sædvanligvis med snittet hvidkål og kogte ris. Jeg har valgt at servere det med en kålblanding bestående af hvidkål, rødkål, gulerødder og grønkål. Og dertil kogte ris. Men du kan også servere med f.eks. coleslaw, dampede grøntsager, syltede agurker eller måske en lækker rissalat i stedet for de kogte ris.
Egentlig er det jo – som altid – kun fantasien, der sætter grænser. Men skal det være traditionelt japansk, skal du servere med hvidkålsstrimler, kogte ris, misosuppe, japanske tsukemono agurker. Tsukemono (udtales ske-mo-no) er en japansk syltningsteknik med salt, sukker, eddike eller citron, alkohol og krydderurter.

Andre forslag

Føler du ikke helt for tonkatsu? Prøv at tage et kig på nogen af vores andre udenlandske opskrifter!

Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Andre opskrifter med svinekød