Langtidsstegt svinekam – Det sværeste ved langtidsstegt svinekam er at få sværen sprød. Her må du ty til grillen, og så skal du være påpasselig og holde øje, for ellers har den pludselig fået for meget. En svær skal være sprød og knasende, ikke hård og selvfølgelig heller ikke blød eller sej.
Altså det kan være lidt svært med sværen, men resten er såre simpelt. Altså selve kødet. Det passer stort set sig selv, du skal bare lige tjekke temperaturen en gang imellem for at være sikker på, at maden bliver færdig til rette tid. Går det for stærkt, skruer du ned for ovntemperaturen, går det for langsomt skruer du lidt op.

Opskrift på langtidsstegt svinekam i ovn

Herunder får du opskriften på, hvordan du forlænger stegetiden, så du opnår lækkert saftigt og mørt kød. Efter opskriften kan du se forslag til, hvad du skal servere til kamstegen, og hvad du kan bruge eventuelle rester til.

Hvis du er vant til at bruge HurtigMums opskrifter, så noter lige denne ret er beregnet til 6 personer og ikke som det typisk er normalt for 4 personer i vores opskrifter.

Antal personer:
6
Tid i alt:
7T 20M
Sværhedsgrad:
Middel

Ingredienser til langtidsstegt svinekam

  • 1½ kg svinekam med svær
  • et par laurbærblade
  • 4-5 hele nelliker
  • Salt og peber

Sådan laver du langtidsstegt svinekam

  1. Tag stegen ud af køleskabet ½-1 time før, du går i gang, så den får stuetemperatur.
  2. Rids eller efterrids sværen. Det er ikke altid slagteren har gjort det dybt nok. Sværen skal skæres lige netop ned til kødet, men uden at skære i kødet.
  3. Gnid stegen godt ind i salt – især sværene har godt af en ordentlig omgang. Sørg også for at komme ned imellem sværene.
  4. Drys herefter stegen med peber, og kom evt. et par laurbærblade og nelliker ned imellem nogle af sværene.
  5. Læg stegen på en rist over en bradepande med lidt vand i.
  6. Tænd ovnen på 90° C, og sæt stegen ind.
  7. Tjek stegens kernetemperatur undervejs – tidligst en time til halvanden efter, du har sat stegen ind. Tjek igen, når halvdelen af tiden er gået. Stiger kernetemperaturen jævnt, så den når op på 65-68° C, i løbet af 7 timer – fra start til slut? Ellers må du skrue op eller ned, alt efter om det går for langsomt eller for hurtigt.
  8. Skru op på 225° C, når stegen er stegt færdig, og giv den 5-7 minutters tid, til sværen er sprød og boblende.
  9. Tag stegen ud, og lad den hvile i 15-20 minutter, før du skærer den i skiver.

Tilbehør til langtidsstegt svinekam

Det klassiske tilbehør til kamsteg er kogte kartofler, brunede kartofler, rødkål, brun sovs og surt i form af asier eller agurkesalat. Det er også den servering, de fleste forbinder med jul.

Skal stegen ikke serveres til jul, kan du servere den med flødekartofler eller rodfrugter i ovn, en salat og evt. sovs til.

Rester af langtidsstegt svinekam

Bliver der noget tilbage efter aftensmåltidet er afsluttet, kan du bruge kødet til biksemad, i en flæskestegssandwich, i en salat – for eksempel en pastasalat – eller du kan lave hachis af det. Du kan selvfølgelig også bruge det som pålæg på en skive rugbrød.

Velbekomme!

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!
Print Friendly, PDF & Email
Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Lantidsstegt svinekam
Kok:
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
x