Kogt hamburgerryg forveksles tit med kogt skinke. Men skinken kommer fra grisens bagparti og hamburgerryggen fra nakken. Men faktisk så opstod det industrielle produkt, hamburgerryg, som en erstatning for skinken, til de mindre husholdninger, og den kan da også tilberedes lige sådan.

.

.

Hamburgerryg har lige så lidt med den tyske by Hamburg at gøre, som en hamburger har. Navnet stammer fra retten hamburgerkød, som er en gammel specialitet lavet af røget oksebryst … Den eneste lighed må være, at hamburgerryg også er røget. Hamburgerryg er nemlig saltet og røget svinekam.

Kogt hamburgerryg

Det er ikke svært at lave kogt hamburgerryg. De eneste to ting, der kan gå galt, er, at du kan koge den for længe – så bliver den tør – eller du kan koge den for lidt – og så er den rå.

Antal personer:
4

Tid i alt:
1T5M

Sværhedsgrad:
Nem

Ingredienser til kogt hamburgerryg

 

  • 800 g hamburgerryg
  • 1 bouquet garni af f.eks. 1 kvist frisk persille, 1 kvist frisk timian, 1 porretop og 1 kvist frisk estragon
  • Et par laurbærblade
  • 6-7 hele peberkorn

Sådan laver du kogt hamburgerryg

  1. Fjern net eller plastik fra hamburgerryggen – det er ikke nødvendigt, men det er nemmere nu, end når hamburgerryggen er varm.
  2. Lave en bouquet garni ved at binde de friske urter og porretoppen sammen med en kødtråd.
  3. Kom hamburgerryg, bouquet garni, laurbærblade og peberkorn i en gryde, og hæld så meget vand ved, at hamburgerryggen er dækket.
  4. Bring i kog, skru ned for varmen, og lad hamburgerryggen simre i ca. 35-40 minutter.
  5. Tag gryden af varmen, og lad hamburgerryggen stå i den varme lage og med låg på i ca. 20 minutter.
  6. Tag den kogte hamburgerryg op af gryden, og lad den hvile i yderligere 5 minutter uden tildækning, før du skærer den i skiver.

Kogt hamburgerryg tilbehør

Du kan servere det samme tilbehør til hamburgerryg, som du serverer til kogt skinke. På billedet er den serveret med kogte kartofler og kogte rosenkål. Dertil var der hjemmelavet mornaysauce.

Kogt hamburgerryg temperatur

En perfekt kogt hamburgerryg skal have en centrumstemperatur på 60° C, når den har kogt. Efter kødet har stået i kogevandet, skal kernetemperaturen være steget til 75° C, så er hamburgerryggen perfekt.

Kan hamburgerryg koges med net eller plastik på?

Som nævnt i opskriften er det ikke nødvendigt at fjerne nettet eller plastikken omkring hamburgerryggen inden kogning. Nettet er de færreste nok i tvivl om, men kogt plastik?

Men den type plast, som bruges, er godkendt til kød og tåler kogning. Ligesom ris i kogeposer, her koges plastikken jo også med. Og denne type plast afgiver altså hverken giftige stoffer til kødet eller vandet.

Du må dog aldrig kommer hamburgerryggen i ovnen med plastikken på. Her bliver varmen for stærk, hvilket vil nedbryde plastikken. Her skal du bruge stegeposer i stedet.

Er hamburgerryggen pumpet?

De fleste ved, at hamburgerrygge kan være pumpet med vand og tilsætningsstoffer. Og de er det højst sandsynligt, i hvert fald når du køber dem i supermarkedet.

Vil du have en hamburgerryg, der ikke er pumpet eller er pumpet mindst muligt, skal du kigge på formen. Jo rundere form, jo mere pumpet er den.

 

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!
Print Friendly, PDF & Email
Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Kogt hamburgerryg
Kok:
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug

x