Flæskesteg på gasgrill

Flæskesteg på gasgrill – Nakkesteg, svinekam, ribbensteg eller bare en flæskesteg med sprøde svær. En ordentlig gris har mange udskæringer af steg, men hvilken en er egentlig den rigtige, hvis du ønsker den helt rigtige steg til middagsbordet. Det bedste stykke steg på grisen er den der kaldes svinekam. Du skal vælge den del af kammen, som vender op mod nakkefilet, da den har den helt rigtige fedtmarmorering. Det helt rigtige fedtlag under sværen sikrer også at de er sprøde hver gang.

Selvom de fleste har flæskesteg på bordet juleaften, hvor der oftest er koldt eller ligger sne udendørs. Så betyder det ikke nødvendigvis, at du ikke kan tilberede stegen i din gasgrill på en dejlig varm sommerdag. Læs med her og få gode råd til, hvordan du laver den helt rigtige flæskesteg på gasgrill. (Senere kommer der en opskrift på at lave flæskesteg i kulgrill).

Annonce

flæskesteg på gasgrill

Opskrift på flæskesteg på gasgrill

Når du skal tilberede din flæskesteg, så vær ekstra opmærksom på, at bruge krydderier, som går godt i spænd med kødet. Du kan eventuelt vælge at sætte nelliker og laurbærblade ned mellem sværene, når de er ridset korrekt, det er begge gode julekrydderier, og selv om sommeren vil de tilføre stegen en fantastisk smag.

Ingredienser til 4 – 6 personer

  • 1200 g svinekam med svær
  • En håndfuld hele nelliker
  • Laurbærblade
  • Groft salt og lidt peber

Sådan laver du flæskesteg på gasgrill

  1. Når du har købt din flæskesteg i supermarkedet eller hos slagteren bør du inden du putter den på grillen tjekke sværene. For at sikre at sværene bliver så sprøde som muligt, skal du sørge for de er ridset helt ned til kødet. Vær opmærksom på IKKE at skære ned i kødet, men stoppe præcis ved kødet.
  2. Når sværene er ridset helt korrekt, skal du give stegen masser af salt. Det er vigtigt at du gnidder saltet grundigt ind i både kødet og sværene. Sæt også laurbærblade og nelliker ned i mellem hvert svær. Når stegen har fået salt og andre ønskede krydderier, kan du lade den hvile et øjeblik inden du går i gang med stegningen.
  3. Mens stegen ligger og trækker de lækre krydderier til sig, kan du gøre din gasgrill klar. Tænd grillen og sørg for, at du griller stegen ved indirekte varme. Det kan i mange tilfælde betyde, at du skal holde den inderste eller den midterste brænder slukket i din grill. Når du har varmet grillen godt op, skal du skrue ned på omkring halv styrke, så stegen ikke får for meget varme, før den når en kernetemperatur på 65 grader.
  4. Når din grill er helt klar skal du lægge flæskestegen på. Nogle vælger at bruge en foliebakke, så man har nemmere ved at opsamle den lækre kødsaft. Du bør holde godt øje med stegen da den ikke bør have en højere kernetemperatur end ca. 65 grader. Ved denne temperatur sikrer du en rigtig god steg, som er gennemstegt uden at være for tør. Stegetiden kan variere alt afhængig af, hvilken grill du har og størrelsen af din flæskesteg. For at kunne holde øje med stegen og sikre den rigtige temperatur, er det altid en rigtig god idé at bruge et stegetermometer.
  5. Som hvert andet stykke kød er det ekstra vigtigt, at man husker hviletiden. Sommetider siger man, at meget kød har godt af at hvile lige så længe, som det har været på grillen, men i dette tilfælde vil omkring ca. 20 minutter være tilstrækkeligt. Når du laver flæskesteg, bør du også være opmærksom på, ikke at dække den til under hviletiden, da det kan få dine svær til at blive bløde.
  6. Når du bruger tiden på at tilberede et så godt stykke kød, så husk at have en kniv, der skærer godt. På den måde risikerer du ikke at ødelægge den flotte steg. Kødet er formentlig meget mørt. Med en god skarp kniv undgår du, at det smuldrer for meget. Hvis det er nemmere for dig, kan du eventuelt tage sværene af, inden du skærer stegen. Så serverer du sværene sammen med resten af flæskestegen.

Vælg det rigtige tilbehør

Har du placeret stegen i en foliebakke, vil du måske have lækker kødsaft til overs, så du kan lave en fortrinlig sovs til middagsbordet. Ved julebordet foretrækker de fleste en lækker cremet brun sovs med god smag af flæskesteg. Om sommeren kan man på de varme sommeraftener ofte have lyst til noget lidt mere let. I stedet for den helt klassiske syltede rødkål, som oftest fås i bøtte eller på glas, kunne man vælge en lidt mere moderne løsning med en rødkålssalat med appelsiner og græskarkerner. Det vil tilføre retten lidt lidt syre, som vil komplementere den fedtede steg, ganske godt.

Hvis du er mere til den traditionelle julemiddag hele året rundt, så glem ikke de brunede kartofler. Hvad er en julemiddag uden sukkerglaserede kartofler i store mængder.

Det bør du drikke til flæskesteg

Nå du serverer flæskesteg bør du også servere en god lækker vin. Til et stykke kød som flæskesteg kan du med fordel vælge en rødvin, som har en meget fyldig og frugtigsmag. Er du ikke til rødvin kan du også sagtens finde fantastiske hvidvine, som oftest går rigtig godt i spænd med lyst kød.

Find også den traditionelle flæskesteg opskrift her.

Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Flæskesteg på gasgrill
Kok:
Udgivet den
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)
Print Friendly, PDF & Email

Skriv En Kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here