Stegt flæsk i airfryer

Opskrift på stegt flæsk i airfryer – Stegt flæsk i airfryer bliver enormt sprødt og saftigt. Og du slipper for stegeos og fedtsprøjt på komfuret og væggen bag komfuret. Du skal muligvis hælde fedt fra et par gange eller tre, afhængig af hvor fedt dit flæsk er. Men det kan du jo også komme ud for, når du steger på pande, og det bruger du jo så bare i persillesaucen. Få opskriften på stegt flæsk i airfryer herunder.

Opskrift på stegt flæsk i airfryer

stegt flaesk i airfryer

Stegt flæsk i airfryer

5 fra 1 stemme
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Beate Grandahl
Airfryeren er blevet et enormt populært køkkenapparat i de danske køkkener inden for de seneste år. En airfryer er kort fortalt en varmluftsovn på steroider – også kaldet en varmluftsfrituregryde. Den er kraftig og hurtig. Og du bruger minimalt med fedtstof. Du kan stort set lave alt i en airfryer, som du kan lave i en ovn – bare hurtigere. Og så er den oftest en mindre maskine end ovnen, og du behøver ikke nødvendigvis at forvarme den.
Stegt flæsk i airfryer
Ligesom du kan lave stegt flæsk i ovn – varmluft eller ikke – kan du også lave stegt flæsk i airfryeren. Har du en holder til stegeflæsk – sådan én som du også kan bruge på grillen – der passer til din airfryer, kan du med fordel bruge den. Så kan du stege flere stykker flæsk ad gangen, og du slipper i hvert fald for at vende flæsket undervejs.

Ingredienser

  • 800-1.000 g stegeflæsk i skiver – eller en ribbensteg du selv skærer i skiver
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Dup flæsket tørt med lidt køkkenrulle, og bank det let med hånden, hvis det er meget tykt.
  • Drys med salt og peber.
  • Sæt flæskeskiverne i holderen til stegeflæsk, eller læg skiverne i skuffen og/eller på risten, og tænd airfryeren på 160° C, og giv dem 30-35 minutter. Vend undervejs, hvis du ikke bruger en holder til stegeflæsk.
  • Hæld evt. fedt fra et par gange eller tre.

Ligesom med ovne er der forskel på airfryere – mærke, størrelse osv. Derfor kan det være, at flæsket skal have højere varmegrader og mere eller mindre tid i din airfryer.

    Serveringsforslag til stegt flæsk i airfryer

    Det vil være oplagt at servere stegt flæsk med persillesovs og kogte kartofler. Det er bare så meget dansk. Og det er jo også den danske nationalret.
    Men stegt flæsk smager også godt med stuvede kartofler eller flødekartofler og rabarberkompot.

    Omregning mellem varmluftsovn og airfryer

    En tommelfingerregel er, at du skal give det, du vil tilberede i airfryeren, 20% kortere tid og 10% mindre varme – nogle siger dog 20 grader eller 20% lavere temperatur – end du vil give det i en varmluftsovn. Jeg synes dog, at 20% mindre varme er lige i underkanten, men det andet passer meget godt.

    Forskellen mellem en airfryer og en ActiFry

    Der er også kommet et køkkenapparat på markedet, der hedder en ActiFry. Det er et patenteret køkkenapparat, der har indbygget arm, der roterer, så du slipper for at vende eller ryste maden under tilberedningen.
    Prisen på de to apparater varierer afhængig af mærke, model og størrelse.

    Kulinarisk nydelse: Styr din airfryer til perfektion med stegt flæsk i en airfryer og lækre sideretter!

    1. Persillesovs: Den klassiske følgesvend til stegt flæsk, lavet med masser af frisk persille.
    2. Kartoffelsalat: En cremet kartoffelsalat med syltede løg og mayonnaise.
    3. Ærter: Kogte ærter eller ærtepuré for en grøn kontrast.
    4. Rødbeder: Syltede rødbeder tilføjer en sød og sur smag.
    5. Æggekage: Lav en simpel æggekage med løg og peberfrugt som en fyldig side.
    6. Agurkesalat: En let agurkesalat med eddike og dild giver en frisk smag.
    7. Blomkålspuré: En cremet blomkålspuré er en sund og fyldig side.
    8. Groft brød: Server stegt flæsk med et godt stykke groft brød og smør.
    9. Æg: Tilføj et spejlæg eller pocheret æg på toppen for ekstra protein.

    Picture of Beate Grandahl

    Beate Grandahl

    Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.
    5 from 1 vote (1 rating without comment)

    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Andre opskrifter med svinekød