Æggekage er på flere måder en herlig ret hvor du kan få brugt mange af dine rester. Er dine æg ved at blive for gamle, er det en god måde at få dem brugt på. Og du kan også komme alt muligt i en æggekage – både af kød og grøntsager, ja, sågar ris og pasta.

Er du til en traditionel æggekage, så er det noget med bacon, tomater og purløg. Og en traditionel æggekage er lige hvad jeg vil servere for dig her, men hvis du er mere til æggekage i ovn så klik på dette link.

æggekage

Æggekage – opskrift

Det tager ikke lang tid at lave en traditionel æggekage, så det kan sagtens være aftensmaden når det skal gå lidt stærkt.

Ingredienser til 4 personer

  • 8 skiver bacon – du kan også bruge et helt stykke og selv skære det i tynde skiver
  • 8 æg
  • ½ l mælk
  • 5 spsk. hvedemel
  • 1 bdt. purløg
  • 2 tomater
  • Margarine til stegning
  • Salt og peber

Sådan laver du æggekage

  1. Læg baconen på en tør, kold pande, skru op på fuld styrke, til baconen begynder at syde, skru ned, og steg baconen på begge sider til det er brunt og sprødt.
  2. Læg baconen på fedtsugende papir.
  3. Mens baconen braser på panden kan du røre æggekagen sammen. Pisk æg, mælk, mel, purløg, salt og peber sammen til en jævn masse. Brug evt. en elpisker.
  4. Smelt en god klat margarine på stegepanden – eller brug baconfedtet hvis du ikke er fedtforskrækket, det giver nemlig en god smag til æggekagen.
  5. Skru ned for varmen, og hæld æggemassen i panden. Skub rundt i massen med jævne mellemrum, så du laver revner i bunden og lader ny væske sive ned og blive fast.
  6. Når æggekagen er svampet og blød, vender du den ud på et stort fad, smelter lidt mere margarine på panden og hælder æggekagen tilbage i panden så den kan blive stegt på den anden side også.
  7. Skær tomaterne i skiver, og læg dem oven på æggekagen sammen med baconen. Pynt evt. med mere purløg.
  8. Servér evt. med groft brød.

Velbekomme!

Andre æggekager på HurtigMums

Ovenstående er nok den mest traditionelle af alle æggekager. Her på siden har vi dog flere æggekager, som måske kunne friste dig:

Æggekage i ovn – Denne variant siger næsten sig selv, her laver du æggekage ovnen. Den her opskrift tager lidt længere cirka 35 minutter!

Frittata – Her er vi på besøg i det italienske køkken, og frittata er en italiensk æggekage eller omelet! Det tager cirka 30 minutter at lave frittata og du kan du finde opskriften her!

Kartoffelæggekage – I denne kartoffelæggekage får du udover kartofler og æg også tomater og purløg. Denne kartoffelæggekage tager cirka 40 minutter at lave.

Se eventuelt også en række af vores lækre gryderretter her.

Forberedelsestid: 5 minutter

Tilberedningstid: 25 minutter

Print Friendly, PDF & Email
Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Æggekage
Kok:
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
41star1star1star1stargray Based on 8 Review(s)