Her får du en nem og lækker opskrift på æggekage i airfryer.
Æggekage i airfryer
Sådan gør du
- Kom 5 spsk. mel i en skål.
- Bland evt. klippet purløg i melet.
- Tilsæt mælk, imens du pisker.
- Pisk æggene i et ad gangen.
- Krydr med salt og peber.
- Spray et ovnfast fad eller form af en passende størrelse med lidt olie, og hæld æggemassen i.
- Sæt formen i airfryeren, og tænd på 180° C, og indstil tiden til 16-20 minutter.
- Skub lidt rundt i massen efter 5 minutter og efter 10 minutter – altså hvert femte minut to gange. Lad den herefter passe sig selv, til den er færdig.
- Tag æggekagen ud af airfryeren, når den er gennembagt. Hvor lang tid den skal have, afhænger af, hvor dyb formen er.
Nutrition
Min opskrift på æggekage i airfryer
Når vi får æggekage, får vi altid stegt bacon til – eller næsten altid, for jeg kan godt finde på at lave stegt lufttørret skinke til i stedet for. Skal vi have bacon til, når jeg laver æggekagen i airfryeren, sætter jeg en rist over formen med æggekage. På risten lægger jeg skiver af bacon. De skal have omkring 8-9 minutter – og de skal ikke vendes – så er de sprøde, og al det velsmagende baconfedt ryger ned i æggekagen, og giver den ekstra smag. Men det kræver du har en airfryer, hvor der også er plads til plader/riste.
Når baconen er sprød, tager jeg risten med bacon ud af airfryeren og lader æggekagen få 10 minutters tid mere, til den er færdig.
Æggekage i airfryer er god til rester
Opskriften herover er min grundopskrift. Det er sjældent, at der kun er de ingredienser i. For en æggekage er perfekt, når du har rester af en eller anden art, som du skal have brugt. Det kan både være rå og tilberedte rester.
Lidt ristede champignonskiver, tomatbåde eller hakkede tomater, sovs, stuvninger eller suppe, kogte kartofler, ærter, en revet gulerod, peberrod eller ingefær, lidt stegt kylling eller fisk eller en rest fladpålæg. Der er næsten ingen grænser for, hvad du kan bruge som ekstra fyld i en æggekage. Hvad enten du laver æggekage i airfryer eller ovn eller på panden.
Det er da også grunden til, at æggekagen på billedet nærmest er grøn – det er ikke purløg. Det er en rest grønlangkål.
Når jeg bruger ”våde” rester, som f.eks. grønlangkål, skærer jeg tilsvarende ned på mælken. Så hvis jeg f.eks. har 2 dl grønlangkål tilovers, så tilsætter jeg kun 3 dl mælk i stedet for de 5 dl, der er angivet i opskriften. De øvrige ingredienser piller jeg ikke ved. Jeg piller overhovedet ikke ved nogen af ingredienserne i grundopskriften, når jeg bruger tørre rester, som tomater, kartofler, gulerødder osv.