Her får du Beates opskrift på kylling i airfryer. Den er nem, hurtig og saftig.
Kylling i airfryer opskrift
Ingredienser
- 1 kylling
- 1 stor dusk persille
- Evt. en klat smør – 15-20 g
- Oliespray – eller pensel og olie
- Salt og peber
Sådan gør du
- Rengør kyllingen, og fjern eventuelle fjerstumper.
- Dup kyllingen tør.
- Skyl persillen, og fjern de groveste stilke.
- Læg persillen ind i kyllingen, og drys med salt og peber.
- Kom evt. også smør ind i kyllingen.
- Bind kyllingens ben sammen, og vrid vingerne om på ryggen.
- Spray kyllingen med olie udvendigt, og drys den med salt og peber.
- Læg kyllingen med brystsiden nedad i airfryerens kurv, og indstil airfryeren til 180° C og 25 minutter.
- Vend kyllingen, og indstil igen airfryeren til 180° C og 25 minutter.
- Tjek evt. temperaturen med et stegetermometer. Kernetemperaturen skal være mindst 75° C.
- Tag kyllingen ud af airfryeren, og lad den evt. hvile, mens du laver sovsen.
Min opskrift på kylling i airfryer
Jeg kan godt finde på at pensle kyllingen med smeltet smør i stedet for at spraye den med olie. Det giver også et saftigt og smagfuldt resultat.
Du kan ikke helt regne med tiden (2 x 25 minutter), for det afhænger selvfølgelig af kyllingens størrelse. Men tiden passer i hvert fald perfekt til en kylling på ca. 1300 g. Er kyllingen større eller mindre skal den selvsagt have hhv. længere eller kortere tid.
Tilbehør til hel kylling i airfryer
Det traditionelle tilbehør til kylling er jo nok kogte kartofler, brun sovs og agurkesalat. Men egentlig er der næsten ingen grænser for, hvad du kan servere til kyllingen. Pommes frites, bagte rodfrugter eller lignende. Dampede grøntsager – som f.eks. bønner, ærter, majskolber osv. Du kan også servere kyllingen med paprikasovs. Eller hvad med en salat med mormordressing?
Stop madspild – brug hele kyllingen
Hvad du kan bruge rester af kyllingen til, afhænger af, hvad det er, du har tilovers. Er det lårene, et stykke brystkød, skroget eller bare lidt afpil.
Er det bare lidt afpil og skroget kan du koge bouillon på det ved at koge det i vand sammen med lidt grøntsager – porrer, gulerødder, bladselleri, eller hvad du nu har – et par laurbærblade og sort peber.
Skal du bruge lår i en anden ret, kan det være en god idé først at fjerne knoglerne. Brystkødet kan evt. skæres i mindre stykker. Og så kan begge dele bruges i f.eks. høns i asparges, hønsesalat eller pastasalat med kylling.Men du kan også bruge det i en lækker wokret eller i en suppe. Bare husk, at det ikke skal have så længe. Det er jo allerede tilberedt.