Franske retter
Den franske madkultur er svær at afgrænse. I Frankrig er maden meget afhængig af, hvor i Frankrig man befinder sig. Hver region har sine egne retter tilberedt efter traditioner og regionens råvarer. For eksempel er Alsace kendt for foie gras, Provence for olivenolie, krydderier, tomater og bouillabaisse og Normandiet og Bretagne for ost og fiskeretter.
I det franske køkken kan stort set alt fra et dyr spises, herunder grisetæer, komave, kalvehoveder, frølår m.v.
I øvrigt har Frankrig – som det eneste land – i 2010 fået optaget deres kogekunst på UNESCOS liste over verdens kulturarv.
I gamle dage når konger og adelige inviterede gæster i Frankrig, var det ikke unormalt at servere op til 50 retter. Nuvel 50 retter er måske lige i overkanten, men hvis du skal have gæster og mangler inspiration, så se nedenfor, hvor vi har samlet en række gode, franske retter.


Rødvinssauce
Rødvinssauce – Det lyder lidt finere og dyrere at servere en rødvinssauce til sin ret end ”bare” en brun sauce. Men egentlig er rødvinen jo blot en ingrediens på lige fod med

Pommes Anna
Pommes Anna er en klassisk, fransk ret af noget så simpelt som kartofler. Retten er opkaldt efter Anna Deslions der regelmæssigt holdt sammenkomster på chefkok Adolpe Duglérés – skaberen af

Crepes Suzette
Crepe er fransk for pandekage, Suzette er et pigenavn. Så crepes Suzette er altså Suzettes pandekager. Oprindeligt er det pandekager, der er smagt til med mandarinsaft og likør og serveret



Quiche Lorraine
Quiche Lorraine er en tærte fra Lorraine – et område i det nordøstlige Frankrig. Quiche betyder ifølge Gastronomisk Leksikon ”rundt bagværk med kant” – og det er vel slet og ret

Gateau Marcel
Gateau Marcel er en dessertkage af chokolademousse med chokolademousse på. Det er sådan én af de dér kager, hvor du tænker, ”håber ikke de andre tager for meget, for jeg



Flan
Flan – I Frankrig og Spanien er flan en populær, sød dessert. Den er lavet af mælk eller fløde, sukker samt æg og smages til med vanilje og andre lækkerier.



Crème brûlée
Crème brûlée – Elsker du desserter? Både at lave dem og at spise dem, så skal du prøve at lave crème brûlée. Hvorfor? Fordi crème brûlée er den ultimative kogekunst


Ratatouille
Om Ratatouille Ratatouille er en sammenkogt ret, der stammer fra den sydfranske provins Provence. Den består typisk af tomater, løg, squash, peberfrugt og aubergine, som skæres i mindre stykker og

Croissant
Croissant – Jeg laver sjældent mine croissanter helt fra bunden. Men det er da lidt blæret at kunne. Men jeg synes, det tager for lang tid, og dem man kan

Lammeragout
Lammeragout behøver ikke at tage en evighed at tilberede. Det kommer naturligvis an på hvilket stykke lammekød du bruger. Da det skæres ud i tern kan stort set alt
De franske retter opdateres løbende
Denne side opdateres løbende med franske retter, så snart vi får en ny fransk opskrift ind på hurtigmums.