Franske retter

Den franske madkultur er svær at afgrænse. I Frankrig er maden meget afhængig af, hvor i Frankrig man befinder sig. Hver region har sine egne retter tilberedt efter traditioner og regionens råvarer. For eksempel er Alsace kendt for foie gras, Provence for olivenolie, krydderier, tomater og bouillabaisse og Normandiet og Bretagne for ost og fiskeretter.

I det franske køkken kan stort set alt fra et dyr spises, herunder grisetæer, komave, kalvehoveder, frølår m.v.

I øvrigt har Frankrig – som det eneste land – i 2010 fået optaget deres kogekunst på UNESCOS liste over verdens kulturarv.

I gamle dage når konger og adelige inviterede gæster i Frankrig, var det ikke unormalt at servere op til 50 retter. Nuvel 50 retter  er måske lige i overkanten, men hvis du skal have gæster og mangler inspiration, så se nedenfor, hvor vi har samlet en række gode, franske retter.

hjemmelavet baguette

Hjemmelavet baguette

En hjemmelavet baguette er et lyst brød, der oprindeligt stammer fra Frankrig. På dansk betyder ”baguette” ”pind” Baguetter er lange, tynde brød. Ca. 5-6 brede, 3-4 cm høje og 65-100

Chateaubriand

Chateaubriand

Lidt om HurtigMums’ chateaubriand opskrift Chateaubriand kaldes også for en fransk bøf. Den er lavet af det midterste stykke af en oksemørbrad. Chateaubriand kan bruges til en rigtig scoremiddag – både

rødvinssauce

Rødvinssauce

Min rødvinssauce opskrift Rødvinssauce – Det lyder lidt finere og dyrere at servere en rødvinssauce til sin ret end ”bare” en brun sovs. Men egentlig er rødvinen jo blot en ingrediens på

pommes anna til aftensmad

Pommes Anna

Lidt om vores Pommes Anna opskrift Pommes Anna er en klassisk, fransk ret af noget så simpelt som kartofler. Retten er opkaldt efter Anna Deslions der regelmæssigt holdt sammenkomster på

Crepes Suzette

Crepes Suzette

Crepe er fransk for pandekage, Suzette er et pigenavn. Så crepes Suzette er altså Suzettes pandekager. Oprindeligt er det pandekager, der er smagt til med mandarinsaft og likør og serveret

boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon

Når denne ret står på menuen, så stiller både jeg om min bedre halvdel frivilligt op til at være kok. Ikke så meget fordi, retten er nem, spændende eller hurtig

løgsuppe

Løgsuppe

Løgsuppe er en suppe, hvor løg – som vi normalt ellers bruger som smagsgiver i eller tilbehør til andre retter – har fået hovedrollen. Der findes mange varianter af løgsuppe,

Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

Quiche Lorraine er en tærte fra Lorraine – et område i det nordøstlige Frankrig. Quiche betyder ifølge Gastronomisk Leksikon ”rundt bagværk med kant” – og det er vel slet og ret

Gateau Marcel

Gateau Marcel

Lidt om min opskrift på Gateau Marcel Gateau Marcel er en dessertkage af chokolademousse med chokolademousse på. Det er sådan én af de dér kager, hvor du tænker, ”håber ikke

napoleonshatte

Napoleonshatte

Napoleonshatte er danske konditorkager, som er formede som Napoleons trekantede hat med bred, ombukket skygge. De er lavet af mørdej, der er fyldt med marcipan og overtrukket med chokolade. Man

fiskesuppe

Fiskesuppe

Fiskesuppe – Fisk er sundt! Vi ved det godt, men hvor er der mange, der tror, de ikke kan lide fisk. Jeg siger ’tror’ fordi, de kan umuligt have smagt

flan

Flan

Flan – I Frankrig og Spanien er flan en populær, sød dessert. Den er lavet af mælk eller fløde, sukker samt æg og smages til med vanilje og andre lækkerier.

kalvefrikasse

Kalvefrikasse

Min kalvefrikasse opskrift Denne kalvefrikasse skal du ikke snyde dig selv eller din familie for. Kødet bliver så mørt, at du kan tygge det med øjenbrynene eller øjenvipperne, eller hvad det

bearnaisesovs

Bearnaisesovs

Hjemmelavet bearnaisesovs kan få enhver til at ryste på hånden, for det er svært, og den kan skille og … og … og, men så er det altså heller ikke

creme brulee

Crème brûlée

Lidt om min creme brulee opskrift Crème brûlée – Elsker du desserter? Både at lave dem og at spise dem, så skal du prøve at lave crème brûlée. Hvorfor? Fordi

coq au vin

Coq au vin

Min coq au vin opskrift og et par kommentarer Coq au vin er fransk og betyder hane med vin. Rettelig en ung hane. Men det er ikke så nemt at

ratatouille

Ratatouille

Hvad er ratatouille? Ratatouille er en sammenkogt ret, der stammer fra den sydfranske provins Provence. Den består typisk af tomater, løg, squash, peberfrugt og aubergine, som skæres i mindre stykker

Croissant

Croissant

Croissant – Jeg laver sjældent mine croissanter helt fra bunden. Men det er da lidt blæret at kunne. Men jeg synes, det tager for lang tid, og dem man kan

lammeragout

Lammeragout opskrift

Beates opskrift på lammeragout Lammeragout behøver ikke at tage en evighed at tilberede. Det kommer naturligvis an på hvilket stykke lammekød du bruger. Da det skæres ud i tern kan

De franske retter opdateres løbende

Denne side opdateres løbende med franske retter, så snart vi får en ny fransk opskrift ind på hurtigmums.

Cookie indstillinger
Annonce