Afrikanske retter

Afrikanske retter – Det afrikanske køkken er lidt en selvmodsigelse, da det afrikanske ikke består af et køkken, men af mange forskellige køkkener, der er rigtig spændende blandinger af lokale traditioner såvel som inspiration fra europæiske såvel som mellemøstlige kolonimagters madkulturer.

shakshuka

4 afrikanske retter

Indimellem har man lyst til at prøve noget nyt og prøve smagsløgene af. Man har lyst til at være kreativ. Det kan være svært at være kreativ i hverdagene, og ofte

matoke

Matoke

Matoke er en slags afrikansk banan – nærmere betegnet fra Sydvestuganda. Den er ikke som de bananer, vi normalt har liggende i frugtkurven. De er nemlig kortere og bruges hovedsageligt

biryani

Biryani

Biryani er en orientalsk ret med bl.a. lækre, velduftende og -smagende samt stærke krydderier. Krydderier som vi danskere normalt ville putte i julesmåkagerne – nelliker, kardemomme og kanel – men også

fufu

Fufu

Fufu – også kaldet foofoo, fufuo og foufou – er en basisfødevare i mange områder i Afrika. Den serveres til suppe og bruges til at suge suppen op med, hvorefter

ugali

Ugali

Ugali er den mest almindelige basisfødevare med kulhydrater i sydlige Afrika og områderne omkring Afrikas Store Søer. Lidt ligesom kartoflerne er i Danmark. Ugali fremstilles af majsmel – hvidt majsmel,

mandazi

Mandazi

Det er svært at beskrive, hvordan en mandazi smager. Det er sådan lidt en mellemting mellem en kage- og en bolledej, som bevæger sig lidt i retningen af en æbleskive

samosa

Samosa

Lidt om HurtigMums’ samosa opskrift Samosa er en ret, der i særdeleshed er udbredt i Mellemøsten, det nordøstlige Afrika, det indiske subkontinent og dele af Centralasien. Selv har jeg stiftet

couscous

Couscous

Couscous bliver ofte slået i hartkorn med bulgur, og korn er det da også i begge tilfælde, men hvor bulgur er tørrede, knækkede hvedekerner, er couscous fremstillet af pastadej lavet

tabouleh

Tabouleh

Tabouleh – eller tabbouleh – er en salat fra Mellemøsten, bestående af bulgur eller couscous blandet med primært persille, grøntsager og andre urter og tilsat citronsaft og olivenolie. Tabouleh er syrlig og

shakshuka

Shakshuka

Shakshuka – eller shakshouka – Denne ret er af tunesisk og israelsk afstamning. Jeg ville ønske det var mig der havde fundet på den, for den er genial. Jeg kan spise

Opdateringer i det afrikanske køkken

Denne side med afrikanske retter vil løbende blive opdateret, så check endelig op på den løbende.

Cookie indstillinger
Annonce