Afrikanske retter

Afrikanske retter – Det afrikanske køkken er lidt en selvmodsigelse, da det afrikanske ikke består af et køkken, men af mange forskellige køkkener, der er rigtig spændende blandinger af lokale traditioner såvel som inspiration fra europæiske såvel som mellemøstlige kolonimagters madkulturer.

fufu

Fufu

Fufu – også kaldet foofoo, fufuo og foufou – er en basisfødevare i mange områder i Afrika. Den serveres til suppe og bruges til at suge suppen op med, hvorefter

kofta

Kofta

Kofta minder lidt om frikadeller eller kødboller, men de stammer ikke fra hverken norden eller det sydlige Europa. Kofta er en ret, som findes i det sydasiatiske, mellemøstlige, balkanske og

mandazi

Mandazi

Det er svært at beskrive, hvordan en mandazi smager. Det er sådan lidt en mellemting mellem en kage- og en bolledej, som bevæger sig lidt i retningen af en æbleskive

samosa

Samosa

Samosa er en ret, der i særdeleshed er udbredt i Mellemøsten, det nordøstlige Afrika, det indiske subkontinent og dele af Centralasien. Selv har jeg stiftet bekendtskab med dem på indiske

couscous

Couscous

Couscous bliver ofte slået i hartkorn med bulgur, og korn er det da også i begge tilfælde, men hvor bulgur er tørrede, knækkede hvedekerner, er couscous fremstillet af pastadej lavet

shakshuka

Shakshuka

Shakshuka – eller shakshouka – Denne ret er af tunesisk og israelsk afstamning. Jeg ville ønske det var mig der havde fundet på den, for den er genial. Jeg kan spise

Opdateringer i det afrikanske køkken

Denne side med afrikanske retter vil løbende blive opdateret, så check endelig op på den løbende.