Tabouleh

Tabouleh – eller tabbouleh – er en salat fra Mellemøsten, bestående af bulgur eller couscous blandet med grøntsager og urter – masser af grøntsager og urter – og tilsat citronsaft og olivenolie.

Tabouleh er syrlig og er en god appetitvækker. I Libanon f.eks. begynder et måltid altid – eller ofte i hvert fald – med tabouleh. Arabere får næste tabouleh dagligt.

Annonce

tabouleh

Tabouleh salat – opskrift

Denne udgave af tabouleh består bl.a. af persille – masser af persille. Salaten er velegnet til at spise som den er – f.eks. til frokost – eller som tilbehør til alt hvad du ville kunne finde på at servere salat til. Når jeg serverer denne tabouleh som tilbehør til eksempelvis koteletter, serverer jeg ikke andet til end et stykke brød – ingen kartofler ris eller lignende.

Det skal du bruge til tabouleh som tilbehør til 4 personer

  • 1 tsk. revet citronskal
  • ½-¾ dl citronsaft
  • ½-¾ dl olivenolie
  • ½-¾ dl bulgur
  • Persille – jeg bruger to kæmpe håndfulde. I alt ca. 125-150 g
  • ½ rødløg
  • 140 g agurk
  • 225 g tomater – vælg nogle der er rigtigt velsmagende. Om det er store eller små er ligegyldigt
  • Salt og peber

Sådan gør du

  1. Pisk citronskal, citronsaft, olivenolie, et nip salt og lidt friskkværnet peber sammen i en skål.
  2. Tilsæt bulguren, og lad den trække i minimum ½ time og op til 2 timer afhængig af hvor blød/sprød du ønsker bulguren.
  3. Skyl persillen, og tør den i et viskestykke. Fjern grove stilke, og hak persillen fint.
  4. Skær rødløg, agurk og tomater i fine tern.
  5. Bland persille, rødløg, agurk og tomater i en stor skål.
  6. Hæld den opblødede bulgur med dressing i skålen og bland det hele godt sammen.

Salaten smager frisk og lækker den dag den bliver lavet, men hvis du lader den trække natten over, flyder smagene sammen og det smager endnu bedre.

En anden populær mellemøstlig ret er fattoush – den kan du læse mere om via dette link. Og ja så er det der også shakshuka, der er en mellemøstlig ret, der består af tomatsovs og porcherede æg – shakshuka er en af de retter, som er rigtig spændende, hvis du er til eksotiske forsøg i køkkenet.

 

Forberedelsestid: 35 minutter

Tilberedningstid: 0 minutter

Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Tabouleh
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
31star1star1stargraygray Based on 26 Review(s)
Print Friendly, PDF & Email

Skriv En Kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here