Baba ganoush

Baba ganoush er broren til humus, i den forstand, at Baba ganoush har mere eller mindre samme ingredienser som humus. Forskellen er så, at Baba ganoushs hovedingrediens ikke er kikærter, men aubergine!

 

Ordet er libanesisk/arabisk og direkte oversat betyder “baba” – far, hvor ordet “ganoush” kan være lidt mere vanskeligt at oversætte. Det arabiske ord “ganoush” har ikke en direkte oversættelse til dansk, men betyder en sammensætning af ordene “forkælet, koketteret, hengiven”. Så vi kan måske oversætte det til “forkælet far”, spørgsmålet er så bare, er far forkælet på grund af at han får Baba ganoush serveret?

Baba ganoush er en del af det libanesiske meze, som betyder appetitvækker. Normalt får man serveret Baba ganoush, humusfalafelfatoush og tabouleh ved siden af hinanden som forretter. Udover at det smager fantastisk, så er aubergine faktisk også sundt.

Baba ganosh med tahin

Du får faktisk en meget nem og simpel opskrift på baba ganoush her, som ikke kræver det helt store.
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Rate
Samlet tid: 1 time
Sværhedsgrad: Middel
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 mellemstore auberginer
  • 5 spsk friskpresset citron
  • 1 stk hvidløg presset
  • 3 spsk tahin
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk oliven olie – smager bedst med ekstra jomfru oliven olie
  • evt granatæblekerner eller persille til pynt

Sådan gør du

  • Start med at vaske auberginerne og persillen – hvis du bruger det.
  • Tænd ovnen på 200° C, normalovn.
  • Kom auberginerne på beklædt bradepande og prik huller i dem med en gaffel
  • Bag dem i ca. 50 min til de er helt bløde. Så tag dem ud af ovnen og lad dem køle lidt af.
  • Skræl auberginerne og skær dem i stykker. Derefter kommer du de skrællede auberginer i en skål og maser dem med en gaffel. Hvis du foretrækker en jævn baba ganoush, kan du bruge blenderen og blende det til det ønskede konsistens.
  • pres hvidløget i en anden skål og salt og bland det. Derefter kommer du tahin og citronsaften i og blander det godt sammen.
  • Kom citron/tahin blandingen i aubergine mosen og bland det godt sammen.
  • Anret det som du ønsker. Drys oliven olie på toppen og granatæblekerner eller hakket persille hvis det foretrækkes.

Tips til baba ganoush

Baba ganoush – eller humus for den sags skyld – smager fantastisk som dip med pitabrød eller grøntsager. Du kan skære pitabrødet i trekantede stykker og bage dem i ovnen til de bliver helt sprøde. Eventuelt kan du drysse olivenolie, salt og peber på pitabrødet, så det får lidt mere smag.

Du kan også komme andre krydderier i selve dippen, såsom kommen eller lidt chili, hvis du kan lide det stærkt!

Nogle versioner af denne opskrift kommer også græsk yoghurt i. Hvis du gerne vil det, kan du komme ca. 1-2 spsk græsk yoghurt i blandingen.

Granatæblekerner og persille smager fantastisk ovenpå dippen, men ristede pinjekerner eller mynte smager også bare for mums med baba ganoush! Der er uendelige muligheder, når du kommer til anretningen af baba ganoush!

Denne tekst blev sidst opdateret den 28. april 2020 12:33

Pernille

Seneste indlæg

4. juli 2020 6:34
30. juni 2020 10:26
26. juni 2020 11:51
26. juni 2020 11:20