Citron opskrifter

Citron opskrifter – Citroner blev populære i danske køkken fra 1700 tallet, og oprindelig stammer citroner fra nordlige Indien. Citroner bruges som ofte som tilbehør, men en gang imellem er det en form for hovedingrediensen. Det er netop de opskrifter, som du kan se på den side. Det er ikke så mange opskrifter, hvor citron er den vigtigste ingrediens, men her får du dem altså!

Opbagt sovs

Opbagt sovs

Lidt om min opskrift på opbagt sovs, meljævning og Frankrig Opbagt sovs uhmm – Der findes rigtig mange måder at jævne sovs på. Du kan jævne med hvedemel, æggeblommer, kartoffelmel,

Poké bowl

Poké bowl

Min poke bowl opskrift En poké bowl er en hawaiiansk ret. Poké betyder rå fisk i tern, så retten skal, hvis den skal følge den originale opskrift, serveres med tern

grøntsagslasagne

Grøntsagslasagne

Lidt om grøntsagslasagne og vores opskrift Grøntsagslasagne lyder sundere end traditionel lasagne. Og det er det da også. Men laver du den også til en fuldkornslasagne og en fiberlasagne, så

stjerneskud

Stjerneskud

Lidt om vores stjerneskud opskrift Stjerneskud – Retten har udviklet sig gennem tiden – den er mere end 1.000 år gammel. Førhen bestod den af kogte, løse ris, pommes duchesse

lemon curd

Lemon curd

Lidt om lemon curd Lemon curd – Måske har du aldrig smagt lemon curd før, eller ved hvad det er, for det er et ikke særligt dansk produkt. Men enhver

Aioli

Aioli

Lidt om aioli Aioli – eller aïoli, som det faktisk staves – er basis for mayonnaisen. Det består af hvidløg (aï), olie (oli), æg og syre samt lidt salt og

ingefærshot

Ingefærshot

Danskerne drikker ingefærshot som aldrig før. Den lille, knoldede, blege rod har nemlig fået stjernestatus som en af de mest hippe og sunde fødevarer, du overhovedet kan indtage. Den kan spises

dolma

Dolma

Ordet dolma er tyrkisk og betyder ”fyldt”. De fleste af os forbinder nok dolma – eller dolmer – med kål der er pakket uden om noget fyld og efterfølgende kogt, men det

spareribs

Spareribs

Spareribs er ikke kun grillmad. Det er de også, men de kan også sagtens tilberedes i en dyb pande på komfuret og så en tur under grillelementet i ovnen. Og med

stjerneskud

Smørrebrød

Smørrebrød – Danmarks nationalret. Nej, jeg ved godt, at det er stegt flæsk med persillesovs, men smørrebrød kom faktisk på andenpladsen. Det manglede bare sådan godt og vel 10-11 tusinde

Peanutbutterdip

Peanutbutterdip

Peanutbutterdip og peanutbuttersauce er kendt i store dele af verden. Men hvem eller hvilket land, der lige har fundet på det, foreligger der ingen oplysninger om. Og det har vel

Tarteletfyld

Tarteletfyld

Tarteletfyld kan være mange ting. Som sådan kan du fylde, hvad som helst mere eller mindre tyktflydende i tarteletter fra forloren skildpadde til stuvninger med grøntsager. Men det mest populære

Bouillabaisse

Bouillabaisse

Bouillabaisse er en fransk fiskesuppe, nærmere betegnet provencalsk. Den har en kraftig – nærmest orange – farve og minder om sol, sommer og fest. Suppen har også en kraftig og

Citronfromage

Citronfromage

Uhhh, mormors citronfromage … Det var ikke en, der var hentet i supermarkedets frysedisk, eller noget pulver der var drysset ud af et brev. Næ du, den var hjemmelavet. I god tid,

Flere opskrifter med citron

Den side vil blive opdateret løbende med nye opskrifter, hvor den vigtigste ingrediens er citron.

Cookie indstillinger
Annonce