Citron opskrifter
Citron opskrifter – Citroner blev populære i danske køkken fra 1700 tallet, og oprindelig stammer citroner fra nordlige Indien. Citroner bruges som ofte som tilbehør, men en gang imellem er det en form for hovedingrediensen. Det er netop de opskrifter, som du kan se på den side. Det er ikke så mange opskrifter, hvor citron er den vigtigste ingrediens, men her får du dem altså!
Sauce mousseline
Sauce mousseline er en ægte sauce – som man kalder det. En emulgeret sauce af æg og smør. Mange omtaler sauce mousseline som en hollandaisesauce, som bare er tilsat en
Ingefærshot
Ingefærshot er en populær drik kendt for sine mange sundhedsmæssige fordele. Det er dog ingen mirakelkur, som nogle engang imellem ophøjer det til. Ingefær er rig på antioxidanter og har
Vegansk lasagne
Vegansk lasagne indeholder i sagens natur ikke kød eller andre animalske produkter. Det smager skønt, men det er lidt omstændeligt at tilberede, for der skal mange ingredienser til for at
Aioli
Opskrift på hjemmelavet aioli Hvad er aioli? Aioli – eller aïoli, som det faktisk staves – er basis for mayonnaisen. Det består af hvidløg (aï), olie (oli), æg og syre
Bouillabaisse
Bouillabaisse er en fransk fiskesuppe, nærmere betegnet provencalsk. Den har en kraftig – nærmest orange – farve og minder om sol, sommer og fest. Suppen har også en kraftig og
Opbagt sovs
Opskrift på opbagt sovs Lidt om min opskrift på opbagt sovs, meljævning og Frankrig Opbagt sovs uhmm – Der findes rigtig mange måder at jævne sovs på. Du kan jævne
Lemon curd
Opskrift på lemon curd Lidt om lemon curd Lemon curd – Måske har du aldrig smagt lemon curd før, eller ved hvad det er, for det er et ikke særligt
Pastasalat med karry
Pastasalat med karry – Endnu en pastasalat! Denne gang pastasalat med karry. Det herlige ved pastasalater er jo, at de kan varieres i det uendelige, og at du kan lave
Marinader til kylling
Hvordan laver du marinade til kylling? Det er sikkert ikke den samme måde, som jeg laver marinade til kylling. For der findes et hav af opskrifter på marinade til kylling.
Hvide asparges
Opskrift på hvide asparges Hvor længe skal hvide asparges koge? Kogetiden afhænger af hvor tykke aspargesene er, mærk på dem eller – endnu bedre – smag på dem, om de
Kødboller
Kødboller spises over hele verden. De kan være stegte eller kogte. De er lavet af en fars, og de er runde. Og så hører ligheden op. For der er et
Matisse’s stenbiderrogn rede
Matisse’s stenbiderrogn rede er en opskrift som Thierry har indsendt til os. Jeg glæder mig som et lille barn til at prøve opskriften. Matisse’s stenbiderrogn rede indeholder nemlig flere af de
Gremolata
Gremolata er et grønt drys, som stammer fra det italienske køkken. Det tilberedes traditionelt med blot tre ingredienser, hvidløg, citronskal og bredbladet persille – kruspersille kan nu også anvendes. Det
Smørrebrød
Smørrebrød – Danmarks nationalret. Nej, jeg ved godt, at det er stegt flæsk med persillesovs, men smørrebrød kom faktisk på andenpladsen. Det manglede bare sådan godt og vel 10-11 tusinde
Poké bowl
Min poke bowl opskrift En poké bowl er en hawaiiansk ret. Poké betyder rå fisk i tern, så retten skal, hvis den skal følge den originale opskrift, serveres med tern
Grøntsagslasagne
Lidt om grøntsagslasagne og vores opskrift Grøntsagslasagne lyder sundere end traditionel lasagne. Og det er det da også. Men laver du den også til en fuldkornslasagne og en fiberlasagne, så
Stjerneskud
Lidt om vores stjerneskud opskrift Stjerneskud – Retten har udviklet sig gennem tiden – den er mere end 1.000 år gammel. Førhen bestod den af kogte, løse ris, pommes duchesse
Dolma
Ordet dolma er tyrkisk og betyder ”fyldt”. De fleste af os forbinder nok dolma – eller dolmer – med kål der er pakket uden om noget fyld og efterfølgende kogt, men det
Spareribs
Spareribs er ikke kun grillmad. Det er de også, men de kan også sagtens tilberedes i en dyb pande på komfuret og så en tur under grillelementet i ovnen. Og med
Flere opskrifter med citron
Den side vil blive opdateret løbende med nye opskrifter, hvor den vigtigste ingrediens er citron.