Udenlandske opskrifter

Her kommer du på en kulinarisk verdensrundrejse. Du finder mad fra masser af europæiske lande, mellemøstlige, afrikanske og amerikanske lande. Køkkenerne er nogle gange helt unikke, andre gange minder de meget om andre køkkener og sidst er der køkkener som er en god blanding af alle mulige forskellige traditioner! 

Nedenfor kan du læse mere om de forskellige landes køkkener, og de kommer i alfabetisk rækkefølge

Argentinsk mad

Argentinsk mad er en af de mere ukendte køkkener, men faktisk er der rigtig mange spændende retter at finde i det argentinske køkken. Argentinsk mad er bygget på traditioner fra spansk mad og andre madtraditioner fra Middelhavsområdet og så lokale indianske traditioner. Ydermere så er argentinsk mad særligt berømt for deres lækre bøffer. Her på siden vil du kunne finde retter som dulce de leche og chimichurri!

På billedet ser du chimichurri.

Fransk mad

Fransk mad er alt fra klassiske simreretter over delikate middagsanretninger til de lækreste kager. Her i denne samling af opskrifter på fransk mad kommer vi igennem hele paletten. Fransk mad tilhører den sydeuropæiske madtradition. Ligesom i Italien er Frankrig kendt for sine mange forskellige egnsretter. Der er dog to specielle kendetegn ved det franske køkken og det er ost og vin.  

På billedet ser du flan.

Græsk mad

Græsk mad  er meget mere end feta og oliven, selv om de to ting er superlækre i sig selv. Her får du typiske lette retter fra det græske køkken såvel som tung, lækker og simpel bondemad. Græsk mad har både tydelig inspiration fra det italienske køkken såvel som fra det tyrkiske køkken.

På billedet ser du souvlaki.

Indisk mad

Indisk mad og det indiske køkken er et af de mest populære i verden. Her får du en god portion af opskrifter på indisk mad. Det kan være stærkt, tungt eller skarpt! En af de ting vi er meget imponerede over er deres mange fladbrød, og hvordan man kan bruge det som tilbehør eller som alternativ til ris eller lignende!

På billedet ser du chicken korma!

Italiensk mad

Italiensk mad er først og fremmest simpelt bondemad. Og det mener jeg på den mest positive måde, der er tyngde og kraft i italiensk mad. Der er kødboller, der er pasta, der er salater, pizzaer og meget mere, men der er altid kælet for helheden. Du kan her finde mange lækre italienske opskrifter. 

På billedet kan du se osso buco.

Japansk mad

Japansk mad er noget der for alvor har slået igennem i Danmark. Særligt sushiens indtog har gjort japansk mad populært, og andre japanske opskrifter sniger sig stille og roligt ind i den danske madkultur. Det skal vi egentlig bare være glade for, da japansk madkultur er helt fantastisk!

På billedet kan du se sushi.

Libanesisk mad

Libanesisk mad og opskrifter er en helt speciel sammenblanding af mange relativt uens køkkener. Det libanesiske køkken stammer tilbage fra antikken, men der har været mange forskellige påvirkninger på libanesisk mad. For eksempel havde franskmændene en koloni i Libanon i mange år, hvilket har sat sit præg på det libanesiske køkken. Du kan her finde en del forskellige opskrifter og eksemepler på lækker libanesisk mad!

På billedet ser du tabouleh!

Østrigsk mad

Østrigsk mad er delt op i to ret markant forskellige køkkener. Det mest almindelige køkken er det østrigske bondekøkken, som du kender med retter som Wienerschnitzel og gullash. Det de fleste dog forbinder med det østrigske køkken er konditoriet, der stammer tilbage fra adelens højtid i 1700 og 1800 tallet. Du kender sikkert en masse af de østrigske kager som eksempelvis mozartkugler og sachertorte.

På billedet ser du en sachertorte!