Argentinske opskrifter og madretter – Argentina er kendt for så meget mere end Messo og Maradonna. Maden er fantastisk. Det argentinske køkken er stærkt inspireret af de sydeuropæiske køkkener. Der er meget polenta, hvede og lignende i argentinske opskrifter.

Argentinske opskrifter

Nedenfor kan du finde en masse retter og opskrifter fra Argentina.

Alfajores

Alfajores – Det her er en ret simpel lille kageret. Den består af to kageplader, hvorimellem der er et godt lage dulce de leche. Det er en klassisk argentinsk kageret med rødder i det spanske. Du kan se et billede af alfajores nedenfor.

alfajores

Chimichurri

Chimichurri er en såkaldt rå sovs, der aldrig opvarmes. Det vil sige Chimichurri er i familie med “sovse” som pesto og salsa. Chimichurri bliver traditionelt brugt til grillmad. Det kan dog bruges til stort set aller retter. Chimichurri er typisk en ret stærk ret, men det kan jo altid justeres med mere eller mindre chilli.

chimichurri

Dulce de leche

Dulce de leche er en rigtig lækker argentinsk kagecreme. Du bruger blandt andet dulce de leche i retten alfajores, som er beskrevet ovenfor. Du bruger faktisk ikke andet en dåse med kondenseret mælk for at lave dulce de leche. Du kan se retten nedenfor.

dulce de leche

 

Opdateringer i det argentinske køkken

Denne side vil løbende blive opdateret med argentinske retter og opskrifter.