Libanesiske opskrifter

Libanesiske opskrifter er nu meget specielle og lækre. Det er nok fordi, det libanesiske køkken faktisk en del af det levantiske køkken. Mange libanesiske retter kan spores tilbage til antikkens Rom og Fønikiens styre. De senere år blev det libanesiske køkken påvirket af det osmanniske rige der dengang styrede Libanon. Her blev der introduceret en række retter, som er blevet en del af det libanesiske køkken – såsom lam. Efter at det osmanniske rige styrtede under 1.verdenskrig, overtog Frankrig, Libanon indtil 1943. Franskmændende introducerede flere forskellige desserter, såsom flan og créme caramel.

Det levantiske køkken består i store dele af det østlige middelhav. Det er f.eks. Libanon, Syrien, Irak, Jordan, Israel mm.

Den mest karakteristiske ved det levantiske køkken, er meze eller mezza, som kan bestå af taboulehhumus eller baba ghanoush.

De senere år, har det levantiske køkken været meget fremme i vesten. Retter som humus og falafel er blevet rigtig populære i Danmark. Det skyldes nok et stigende antal af vegetarer og veganer, hvilket det levantiske køkken har meget af.

Herunder finder du klassiske lebanesiske opskrifter.

tabouleh

Mellemøstlige retter

Mellemøstlige retter – En af de steder hvor vi i det danske køkken har oplevet kæmpe inspiration fra over de sidste 25-30 år er fra Mellemøsten. Det er i min

hjemmelavet nem hummus

Hjemmelavet, nem hummus

Hummus er en mellemøstlig forret eller dip til snacks. Hummus bliver primært lavet af kikærter. Og jeg kender mange, der ikke kan lide kikærter, som er helt vilde med hummus.

falafel

Falafel

Her kan du finde opskriften på både traditionelle og libanesiske falafler. Mange kalder falafel for veganske frikadeller, men falafler er mere sprøde. De kan spises som en snack eller som

baklava

Baklava

Her får du HurtigMums opskrift på baklava. Nedenfor kan du finde information om mange forskellige varianter af baklava i forskellige lande, så du kan tilpasse din variant. Hurtigmums Baklava opskrift

tahin

Tahin

Tahin – eller tahini, som det også hedder – er smør/pasta lavet på sesamfrø. Det bruges ofte i hummus. Du kan købe det i dagligvarebutikker til en yderst urimelig høj

humus

Humus

Min Humus opskrift – oprindelse og kommentarer Humus stammer fra Mellemøsten og er en pasta/mos som smager skønt som dip til rå grøntsager, til chips eller på madbrød – for eksempel

baba ganoush

Baba ganoush

Baba ganoush er broren til humus, i den forstand, at Baba ganoush har mere eller mindre samme ingredienser som humus. Forskellen er så, at Baba ganoushs hovedingrediens ikke er kikærter, men aubergine! Ordet

shawarma

Shawarma

Shawarma, (döner) kebab, gyros, shashlik – kært barn mange navne. Forskellen er ikke stor, det er bare landet, der har et andet navn. Det er en tilberedningsmetode, hvor kød trædes

fattoush

Fattoush

Fattoush – Hvad er fattoush for en størrelse? Fattoush er en nærende salat fra det libanesiske køkken, som i øvrigt også er særdeles lækker. Fattoush betyder egentlig bare ”bondesalat”. Det

tabouleh

Tabouleh

Tabouleh – eller tabbouleh – er en salat fra Mellemøsten, bestående af bulgur eller couscous blandet med primært persille, grøntsager og andre urter og tilsat citronsaft og olivenolie. Tabouleh er syrlig og

Flere libanesiske retter

Som vi får flere og flere libanesiske opskrifter og madretter ind på HurtigMums, så kommer de ind her.

I mellemtiden så tag et kig på vores italienske og afrikanske opskrifter.