Libanesiske opskrifter

Libanesiske opskrifter er nu meget specielle og lækre. Det er nok fordi, det libanesiske køkken faktisk en del af det levantiske køkken. Mange libanesiske retter kan spores tilbage til antikkens Rom og Fønikiens styre. De senere år blev det libanesiske køkken påvirket af det osmanniske rige der dengang styrede Libanon. Her blev der introduceret en række retter, som er blevet en del af det libanesiske køkken – såsom lam. Efter at det osmanniske rige styrtede under 1.verdenskrig, overtog Frankrig, Libanon indtil 1943. Franskmændende introducerede flere forskellige desserter, såsom flan og créme caramel.

Det levantiske køkken består i store dele af det østlige middelhav. Det er f.eks. Libanon, Syrien, Irak, Jordan, Israel mm.

Den mest karakteristiske ved det levantiske køkken, er meze eller mezza, som kan bestå af taboulehhumus eller baba ghanoush.

De senere år, har det levantiske køkken været meget fremme i vesten. Retter som humus og falafel er blevet rigtig populære i Danmark. Det skyldes nok et stigende antal af vegetarer og veganer, hvilket det levantiske køkken har meget af.

Herunder finder du klassiske lebanesiske opskrifter.

falafel

Falafel

Her kan du finde opskriften på både traditionelle og libanesiske falafler. Mange kalder falafel for veganske frikadeller, men falafler er mere sprøde. De kan spises som en snack eller som

baklava

Baklava

Hurtigmums Baklava opskrift Baklava er en dessert – et bagværk – der stammer fra … ja, det ved man faktisk ikke helt. Men den er nationalkage i blandt andet Albanien, Bosnien,

tahin

Tahin

Tahin – eller tahini, som det også hedder – er smør/pasta lavet på sesamfrø. Det bruges ofte i hummus. Du kan købe det i dagligvarebutikker til en yderst urimelig høj

humus

Humus

Min Humus opskrift – oprindelse og kommentarer Humus stammer fra Mellemøsten og er en pasta/mos som smager skønt som dip til rå grøntsager, til chips eller på madbrød – for eksempel

baba ganoush

Baba ganoush

Baba ganoush er broren til humus, i den forstand, at Baba ganoush har mere eller mindre samme ingredienser som humus. Forskellen er så, at Baba ganoushs hovedingrediens ikke er kikærter, men aubergine! Ordet

shawarma

Shawarma

Shawarma, (döner) kebab, gyros, shashlik – kært barn mange navne. Forskellen er ikke stor, det er bare landet, der har et andet navn. Det er en tilberedningsmetode, hvor kød trædes

fattoush

Fattoush

Fattoush – Hvad er fattoush for en størrelse? Fattoush er en nærende salat fra det libanesiske køkken, som i øvrigt også er særdeles lækker. Fattoush betyder egentlig bare ”bondesalat”. Det

tabouleh

Tabouleh

Tabouleh – eller tabbouleh – er en salat fra Mellemøsten, bestående af bulgur eller couscous blandet med primært persille, grøntsager og andre urter og tilsat citronsaft og olivenolie. Tabouleh er syrlig og

Flere østrigske retter

Som der kommer flere østrigske retter på siden, så bliver siden her opdateret. Det er uanset om de østrigske retter tilhører kategorien landkøkken eller kagekøkkenet.

Cookie indstillinger
Annonce