Libanesiske opskrifter

Libanesiske opskrifter er nu meget specielle og lækre. Det er nok fordi, det libanesiske køkken faktisk en del af det levantiske køkken. Mange libanesiske retter kan spores tilbage til antikkens Rom og Fønikiens styre. De senere år blev det libanesiske køkken påvirket af det osmanniske rige der dengang styrede Libanon. Her blev der introduceret en række retter, som er blevet en del af det libanesiske køkken – såsom lam. Efter at det osmanniske rige styrtede under 1.verdenskrig, overtog Frankrig, Libanon indtil 1943. Franskmændende introducerede flere forskellige desserter, såsom flan og créme caramel.

Det levantiske køkken består i store dele af det østlige middelhav. Det er f.eks. Libanon, Syrien, Irak, Jordan, Israel mm.

Den mest karakteristiske ved det levantiske køkken, er meze eller mezza, som kan bestå af tabouleh, humus eller baba ghanoush.

De senere år, har det levantiske køkken været meget fremme i vesten. Retter som humus og falafel er blevet rigtig populære i Danmark. Det skyldes nok et stigende antal af vegetarer og veganer, hvilket det levantiske køkken har meget af.

Herunder finder du klassiske lebanesiske opskrifter.

Baba ganoush

Baba ganoush – Kan du lide humus, vil du helt sikkert også elske denne opskrift på auberginedip med tahin og citron. En ægte libanesisk meze!

baba ganoushFalafel

Falafel – Her får du to opskrifter i én! Du får både en opskrift på hurtig og nem falafel, men også på ægte libanesisk falafel. Der findes nemlig mange variationer af denne opskrift, men hos libaneserne bruger de både kikærter og hestebønner og bliver betragtet som meze.

falafelFattoush

Fattoush – Denne lækre libanesiske salat – som skiller sig ud fra andre salater ved at have friturestegt fladbrød i – smager fantastisk! Lækker syrlig salat.

fattoush

Humus

Humus – lækker dip til rå grøntsager eller med brød hvis man skal være rigtig libanesisk. Humus bliver faktisk betragtet som meze i Libanon. Et sundt og vegansk alternativ til mange smørepålæg.

humus

Tabouleh

Tabouleh – Denne salat som bliver betragtet som meze, er en vegetarisk salat, hvor hovedingredienserne er persille, tomater og bulgur. Den laves på mange forskellige måder, da det er en del af det levantiske køkken. F.eks. bruger nogle lande couscous i stedet for bulgur, eller kommer agurker i.

tabouleh