Libanesiske opskrifter

Libanesiske opskrifter er nu meget specielle og lækre. Det er nok fordi, det libanesiske køkken faktisk en del af det levantiske køkken. Mange libanesiske retter kan spores tilbage til antikkens Rom og Fønikiens styre. De senere år blev det libanesiske køkken påvirket af det osmanniske rige der dengang styrede Libanon. Her blev der introduceret en række retter, som er blevet en del af det libanesiske køkken – såsom lam. Efter at det osmanniske rige styrtede under 1.verdenskrig, overtog Frankrig, Libanon indtil 1943. Franskmændende introducerede flere forskellige desserter, såsom flan og créme caramel.

Det levantiske køkken består i store dele af det østlige middelhav. Det er f.eks. Libanon, Syrien, Irak, Jordan, Israel mm.

Den mest karakteristiske ved det levantiske køkken, er meze eller mezza, som kan bestå af taboulehhumus eller baba ghanoush.

De senere år, har det levantiske køkken været meget fremme i vesten. Retter som humus og falafel er blevet rigtig populære i Danmark. Det skyldes nok et stigende antal af vegetarer og veganer, hvilket det levantiske køkken har meget af.

Herunder finder du klassiske lebanesiske opskrifter.

falafel

Falafel

Nedenfor kan du finde opskriften på både traditionelle og libanesiske falafler. Mange kalder falafel for veganske frikadeller, men falafler er mere sprøde. De kan spises som en snack eller som

fattoush

Fattoush

Fattoush – Hvad er fattoush for en størrelse? Fattoush er en nærende salat fra det libanesiske køkken, som i øvrigt også er særdeles lækker. Fattoush betyder egentlig bare ”bondesalat”. Det

Flere østrigske retter

Som der kommer flere østrigske retter på siden, så bliver siden her opdateret. Det er uanset om de østrigske retter tilhører kategorien landkøkken eller kagekøkkenet.