Tahin – eller tahini, som det også hedder – er smør/pasta lavet på sesamfrø. Det bruges ofte i hummus. Du kan købe det i dagligvarebutikker til en yderst urimelig høj pris, men du kan også bare lave det selv. Du får nemlig opskriften herunder. Tahin kan bruges til meget andet end hummus. Det er et af de her produkter, der er multianvendelige. Jeg elsker det.

Det er ligesom med syltede rødløg, salsa verde, Baba ganoush, saltede citroner og mange andre småretter/tilbehør, der kan bruges til alt muligt  og lige sætte prikken over i’et på salaten, chipsene, osten osv.

Tahin dressing – opskrift

At lave din egen tahin er ikke bare billigere, det er også næsten hurtigere end at hente det i dagligvarebutikken – men måske også kun næsten.

Antal personer:
4

Tid i alt:
15M

Sværhedsgrad:
Nem

Ingredienser til tahin

  • 2 dl sesamfrø
  • ½ dl rapsolie – evt. mere eller mindre, hvis du vil have en mere lind eller en mere fast tahin. Personligt synes jeg, at tahin skal være smørbar
  • ½-1 tsk. salt

Sådan laver du tahin

  1. Tænd ovnen, og varm den op til 200° C.
  2. Bred sesamfrøene ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
  3. Sæt dem i den 200° C varme ovn i ca. 10 minutter. Hold øje med dem, de skal kun lige tage farve og blive gyldne.
  4. Lad sesamfrøene køle af.
  5. Blend sesamfrø og olie til en ensartet masse.
  6. Skold et glas, og skyl evt. med atamon, og hæld den færdige tahin i glasset.
  7. Luk for glasset, og opbevar tahinen i køleskabet, så kan den snildt holde et par uger eller mere. Over tid vil sesampastaen falder til bunds, og olien flyde ovenpå, men så rører du bare rundt i den inden brug.

Inspiration

Tahin kan bruges i dressinger og dips eller som smørelse på brød – både hvidt og mørkt. Det er et godt alternativ til smør til veganere eller laktoseintolerante/mælkeallergikere. Altså som smørelse ikke til at stege i.

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!
Print Friendly, PDF & Email
Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Tahin
Udgivet den
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
x