Græsk mad

Græsk mad er bare herligt! Det er livsnydermad af den bedste slags. Alle der har været i Grækenland ved, at man i Danmark ikke helt kan konkurrere med middelhavets grønne råvarer. Græske tomater er simpelthen bare i en klasse for sig. Men selv med danske ingredienser er græsk mad herligt og i øvrigt børnevenligt. På den her side har vi samlet alle græske retter fra Hurtigmums, og når der kommer flere til, ryger de også på her.

De første opskrifter er hele middagretter som (næsten) kan stå alene. Derefter kommer dele af middagen og til sidst tilbehør.

Musaka

Musaka – en dejlig ovnret, som næsten alle kan lide. Grækernes stærke svar på lasagne. Det er med auberginer og lammekød, men kan også laves med hakket oksekød. Musaka staves også Moussaka. Det er en af helt klassiske græske retter.

Græsk farsbrød

Græsk farsbrød – Farsbrød er jo altid godt! Og hvis vi skal være ærlige så er græsk farsbrød sådan set bare et farsbrød med feta og persille. Græsk farsbrød smager virkelig godt, er let at lave og arbejdstiden er kun 15 minutter, hvorefter ovnen klarer resten.  I øvrigt består kulhydraterne i græsk farsbrød mest af ris, og der bruges ikke mel.

Græske frikadeller

Græske frikadeller – lidt som de danske bare med feta og persille, som insta forvandler det til keftedes, som græske frikadeller kaldes i landet, som opfandt demokrati. De her græske frikadeller kan laves med hakket oksekød eller hakket lammekød. Man kan skrue op og ned for krydringen i forhold til målgruppen. God ret, smager godt (som alt græsk mad).

Souvlaki

Souvlaki – små spyd med kød som smager himmelsk. Det er svært at komme hjem fra Grækenland uden at smage souvlaki – de lækre grillede spyd som alle restuaranter har i toppen af menukortet. Her får du en nem opskrift, og hvis du har børn, så kan vi (næsten) garantere, at de godt kan lide souvlaki. Græsk mad par excelllence!

Græske kartofler

Græske kartofler – Så er vi kommet til det lækre græske tilbehør. Græske kartofler er måske rent faktisk ikke fra Grækenland, men de får æren alligevel på grund af den karakteristiske fetaost. Græske kartofler laves i ovnen og det er 1) virkelig let! Og 2) smager virkelig godt.

Græsk salat

Græsk salat – absolut en af verdens bedste salater! Især hvis du kan få fat i græske tomater eller måske nogen du selv har dyrket i din have. Græsk salat kan spises som let frokostret, som forret eller som tilbehør til en hvilken som helst hovedret.

Tzatziki

Tzatziki – det er nemt! Og det smager godt. Tzatziki er en lækker græsk yoghurtsdressing med kant. Den kan bruges til alverdens ting og er fast følgesvend til rigtig mange retter. Det smager bedre, når du laver tzatziki selv, og det føles også mere friskt, så bare kom i gang! Tzatziki kan bruges til alle øvrige retter på siden græsk mad.

Der vil løbende komme flere opskrifter på græsk mad på siden. Græsk mad er herligt om sommeren og tilmed børnevenligt. Hjemme hos os har vi indført (mindst) en græsk maddag om måneden, hvor der er både græsk salat, tzatziki og en af hovedretterne på menuen. God appetit!