Italienske retter

Italien er meget mere end pizza og spaghetti bolognese. Det italienske køkken er legendarisk for dens mange lækre retter. Italiensk mad har ikke nydt samme ry for at være kulinarisk skønt som eksempelvis det franske køkken, men hvis italiensk mad skulle indtage samme position i den fornemme klub af smagsdommere – så vil det betyde enden for italienske retter som vi kender dem i dag. Italienske retter er typisk lidt tungere bonderetter. Det er ment på den bedst mulige måde. Italienske retter er typisk simple og ligger tungt og mættende i maven. Og så smager italienske retter generelt bare super lækkert.

Italienske retter og opskrifter

Nedenfor vil du finde de opskrifter over italienske retter vi har her på HurtigMums.

Bagna Cauda

Bagna cauda – Er du vild med ansjoser, så er det her en bagna cauda dip helt fantastisk. Bagna cauda er ikke særlig kendt i Danmark, hvilket egentlig er synd, da bagna cauda ville kunne gøre meget godt for det danske køkken.

bagna cauda

Cannelloni – italiensk hverdagsmad

Cannelloni er egentlig bare en type pasta. Cannelloni er store pastarør og inde i pastarørene er der mulighed for at have alt muligt spændenden. I denne opskrift er der oksekød og tomatsauce, men du kan lave cannelloni af stort set alt.

cannelloni

Cantuccini – lækre italienske småkager

Cantuccini er nogle tørre italienske småkager. Jeg syntes de er perfekte til kaffen og de minder også rigtig meget om biscotti. Nedenfor kan du se et billede af de lækre cantuccini fint opstillet på fad.

cantuccini

Carpaccio – en italiensk klassisker

Carpaccio er en hurtig og nem italiensk ret, der smager fantastisk. Lav din egen ægte italiske klassisker med okse- eller kalvefilet. Følg den lette opskrift her.

carpaccioFrittata – italiensk æggekage

Frittata er en italiensk variant af en æggekage. Hvad vil det så sige det er en italiensk æggekage? En frittata har både spinat, ost og pølse i sig, og der er naturligvis tale om italienske varianter af sidstnævnte. Osten i frittata skal være mozzarella, og pølsen skal være finocchiona pølse. Hvis du udskifter pølsen med en anden italiensk eller sågar spansk pølse, så sladrer vi ikke. Det burde virke lige så godt.

Frittata

Gnocchi næsten en form for kartoffelmospasta

Gnocchi er af italiensk oprindelse, og den føles meget pasta-agtig. Men der er ikke kartoffelmos i pasta, og det er der i gnocchi. Gnocchi skulle stamme fra det italienske ord for en knude i træet. Med lidt god fantasi, så kan ligheden mellem en knude og formen på gnocchi godt anes.

gnocchiLasagne – Ikke kun Garfields livret

Lasagne er en af de retter, der har gjort Italienske retter til nogle af de vigtigste i verden. Lasagnen kom for alvor til Danmark i 80’erne, og det er en italiensk ret, som danskerne for alvor har taget til sig. Og som du ville kun se nedenunder er det ikke bare den klassiske italienske lasagne danskerne har taget til sig. Lasagne har udviklet sig ad spændende veje.

lasagne

Lakselasagne – Maritim lasagne

Lakselasagne er til dig der elsker fisk. Personligt er det min favoritmåde at spise laks på. Nedenfor kan du se et billede af en lakselasagne.

lakselasagne

Mascarpone – den simpleste ost

Mascarpone er en flødeost. Mascarpone bliver ofte forvekslet med ricotta, men i modsætning til ricotta er mascarpone rent faktisk en ost. Den her mascarpone består ikke af andet end piskefløde og citron.

mascarpone

Osso buco – hullet i knoglen

Osso buco betyder direkte oversat knoglens hul. Det er en klassisk italiensk ret, hvor hovedingrediense er kalveskank. Osso buco spises med grøntsager og/eller risotto. Dog typisk den variant af risotto, der hedder risotto alla milanese. Grunden er ret simpel at osso buco er en ret fra Milan og Piemonte.

osso bucoPasta carbonara lillebroren til spaghetti varianten

Pasta carbonare er en variant af den italiens darling, der hedder spaghetti carbonara. I vores variant bruger vi pasta penne til pasta carbonara. Der er ellers ikke meget forskel fra den originale spaghetti carbonara.

pasta carbonara

Pastasalat – en dansk/italiensk kombi

Pastasalat er jo i bund og grund en italiensk ret, da pasta er den bærende ingrediens. Denne her pastasalat består af fusilli, broccoli, peberfrugt, skalotteløg og selvfølgelig bacon. Et alternativ til fusilli i pastasalaten er penne, men prøv dig lidt frem i forhold til hvad du foretrækker.

pastasalat

Pizzadej – Et godt fundament for pizza

Pizzadej er det fundament hvorpå den italienske ret pizza er bygget på. Det er en kunst at lave den rette pizzadej, og det er noget rigtig mange kæmper med over hele verden. Her får du svaret på, hvordan man laver den perfekte pizzadej.

pizzadej

Porchetta en italiensk flæskesteg

Porchetta er det tætteste italienerne kommer på den traditionsbundne danske ret flæskesteg. Den store forskel vil jeg mene ligger i krydringen af porchetta, der er markant mere tilstedeværende i en porchetta end i en klassisk flæskesteg.

porchetta

Ravioli lavet på gammeldags maner

Ravioli er i dag for de fleste danskere en hurtig lille backup-ret. Det er sådan set en smart ide og ravioli fra supermarkederne er ofte af rigtig høj kvalitet. Det er dog ikke samme kaliber som hjemmelavede ravioli. Det er bare noget helt andet. Her får du opskriften på hjemmelavet ravioli, og det tager ikke meget end 1 time at lave det.

ravioli

Risotto med svampe

Risotto findes i mange forskellige varianter. Den variant man i Danmark forbinder primært med risotto er den der hedder risotto al funghi. Det vil på dansk sige risotto med svampe, og det er netop den opskrift du får her.

risotto

Spinatlasagne – Skipper Skræk’s favorit lasagne

Spinatlasagne er et forsøg på at lege med smag og gøre en klassisk lasagne en smule mere sund ud. Se hvordan en spinatlasagne nedenfor.

spinatlasagne

Squashlasagne – LCHF lasagne uden pasta

Squashlasagne er den perfekt lasagne for LCHF folket. I squash lasagne varianten er lasagnepladerne skiftet ud med squash og auberginer. Du kan se et billede af squashlasagne nedenfor.

squash lasagne

Saltimbocca med romerstil

Saltimbocca kan du finde i stort set hele Italien, men den her variant af saltimbocca kommer fra Rom. Derfor er det korrekte navn faktisk saltimbocca alla Romana. Det er fantastisk kødret.

saltimbocca

Spaghetti bolognese er ukendt i Bologna

Spaghetti bolognese er en ret fra Bologna. Hvis du spørger efter spaghetti bolognese på lokale restauranter i Bologna, så vil de imidlertid kigge underligt på dig. Spaghetti bolognese hedder lokalt bare ragú. Det ændrer dog ikke ved vi andre kalder det for spaghetti bolognese!

Spaghetti bolognese

Spaghetti carbonara – simpel men med en hemmelighed over sig

Spaghetti carbonara er en italiensk ret, der stammer fra Rom og Lazio. Der er tale om en super simpel ret med spaghetti, æg og bacon. Spaghetti carbonara siges at stamme tilbage fra den italienske genopstandelse, og at det var en ret, der blev lavet til ære for en hemmelig gruppe Carbonari. Carbonari var et netværk af revolutionære grupper i begyndelsen af det 1800-tallet.

spaghetti carbonara

Tiramisu den søde bid af Italien

Tiramisu er en rigtig sød lille italiensk sag. Tiramisu lavet på savoiardi eller hvad vi normalt kalder Ladyfingers. Det her er virkelig italiensk mums. Du kan se vores variant af tiramisu nedenfor.

tiramisuDenne side opdateres løbende med italienske retter, så snart vi får en ny italiensk opskrift ind på hurtigmums.