Italienske opskrifter
Italien er meget mere end pizza og spaghetti bolognese. Det italienske køkken er legendarisk for dens mange lækre retter. Italiensk mad har ikke nydt samme ry for at være kulinarisk skønt som eksempelvis det franske køkken, men hvis italiensk mad skulle indtage samme position i den fornemme klub af smagsdommere – så vil det betyde enden for italienske retter som vi kender dem i dag. Italienske retter er typisk lidt tungere bonderetter. Det er ment på den bedst mulige måde. Italienske retter er typisk simple og ligger tungt og mættende i maven. Og så smager italienske retter generelt bare super lækkert.

Orzo pasta
Min opskrift på orzo pasta Det er egentlig lidt dobbeltkonfekt at sige orzo pasta, for orzo er en slags pasta. Men det er en anderledes pasta, end den vi normalt

Salsiccia
Salsiccia – er egentlig en italiensk pølse, men farsen i pølsen kan bruges til andre ting – kødboller, frikadeller, kødsovs, lasagnefyld, tomatsovs og den type retter. Du kan selvfølgelig købe

Derfor elsker vi danskere pizza
Sponsoreret indhold Pizza er noget, som danskerne har været vilde med i mange år. At det forholder sig på denne måde er naturligvis ikke uden grund. Tværtimod er der faktisk

Lasagne
Det gør jeg ikke i denne opskrift. Til gengæld fylder jeg den med grøntsager – hakkede grøntsager. Lasagne er den nemmeste måde at få grøntsager i grøntsagsforskrækkede medlemmer af


Pesto
En klassiske pesto er lavet med basilikum, hvidløg, parmesan, pinjekerner, olivenolie og salt. Det er en italiensk pasta (altså som i creme ikke som i spaghetti). Den smager skønt både

Pizzadej
Pizzadej – Står der nem mad på menuen, så kunne retten godt være pizza. Men det betyder ikke at det skal være pizza fra din lokale pizza-pusher, selvom han med garanti



One pot pasta
One pot pasta er en forholdsvis ny betegnelse i Danmark. Men der er egentlig intet nyt i tankegangen. One pot pasta betyder bare ’alt i én gryde’ med pasta. Der

Svamperisotto
Lidt om min svamperisotto opskrift Svamperisotto er en cremet sag, som bare glider forbi smagsløgene og lægger sig godt i maven. Jeg har nævnt det før – risottoris er de

Hjemmelavet pasta
Det er sjovt at lave hjemmelavet pasta, hvis du har tiden til det. Det er måske ikke lige det, du giver dig i kast med onsdag kl. 17, når bolognesen skal


Rullesteg
Ahoy, madelskere! 🍴 Har du nogensinde tænkt over, hvad der sker, når en italiener, en dansker og en eventyrlysten kok går ind i et køkken? Nej, det er ikke starten

Osso Buco
Osso buco er oprindeligt en italiensk ret. Navnet betyder ”knoglens hul” – dér hvor marven sidder. Netop marven er en væsentlig del for at osso bucoen skal få den rette smag.

Spaghetti carbonara
Lidt om Spaghetti Carbonara Spaghetti Carbonara – Det kommer nok ikke bag på mange at spaghetti carbonara er en traditionel, italiensk pastaret. Måske skulle den nærmere hedde pasta carbonara, idet

Carpaccio
Har du været i Italien, så har sikkert også smagt carpaccio Men du behøver ikke tage til Italien for at få de ultratynde, saftige skiver kød med den let salte,

Porchetta
Porchetta er en italiensk grisesteg. Oftest bruges slaget, som krydres og rulles uden om krydderier, krydderurter osv. Men du kan også bruge metoden på en flæskesteg, som du garnere med

Ravioli
Ravioli er små puder – eller kuverter – med fyld af kød- eller grøntsagssauce. Af andre fyldte pastatyper kender du sikker også tortellini, men de er ringformede. Både tortellini og

Cantuccini
Cantuccini! Jeg kan næste høre den italienske bager udråbe ordet. Med cantuccini er vi nemlig i det italienske køkken. I bageafdelingen vel at mærke. Egentlig kunne cantuccini sagtens være en
De italienske madretter opdateres løbende
Denne side opdateres løbende med italienske retter, så snart vi får en ny italiensk opskrift ind på hurtigmums.