Gryderetter
Gryderetter passer umiddelbart ikke ind i vores koncept med hurtig mad, men vi elsker gryderetter og selvom de oftest tager lang tid at lave, så er det tiden værd, men det er slowfood.
Nedenfor har vi en oversigt over nogle af vores mest populære gryderetter:
Den sorte gryde
Den sorte gryde bliver også kaldt kød i mørke. I bund og grund var det til at starte med bare en sammenkogt ret af ugens rester, så grøntsager, svampe og
Poussin
Min poussin opskrift Poussin smager rigtig lækkert og saftigt. Poussiner er ikke særligt store, og du skal regne med 1 poussin pr. person, for der er ikke ret meget kød
Boller i karry
Boller i karry historien Boller i karry er en rigtig dansk klassiker, som de fleste begynder at elske som barn og stadig holder af som voksen. Det er nemt at
Oksegrydesteg
En oksegrydesteg kan du få så mør, at du kan spise det nærmest uden tænder i munden. Det tager dog også sin tid at lave. Men det gør ikke noget,
Indianergryde
Indianergryde, vikingegryde, jægergryde – og der er sikkert mange andre – er navne, hvor jeg ikke kan lade være med at tænke, HVORFOR? Hvorfor hedder det indianergryde? Hvad er det
Chili sin carne
Chili sin carne er en vegetarisk og vegansk udgave af den klassiske madret chili con carne som efterhånden er blevet en hyppig genganger i de fleste danske hjem. Denne chili sin carne har fyld af
Osso Buco
Osso buco er oprindeligt en italiensk ret. Navnet betyder ”knoglens hul” – dér hvor marven sidder. Netop marven er en væsentlig del for at osso bucoen skal få den rette smag.
Forloren skildpadde
Forloren skildpadde har for mig altid været noget, vi fik til åbenthusarrangementer. Det blev købt på dåse – rigeligt af dem, for så kunne man altid åbne en dåse mere, hvis
Lammegryde opskrift
Lammegryde – Lam er ikke noget vi danskere spiser meget af – vi får det måske til påske som lammekølle med masser af hvidløg, men ellers ikke. Mange tror de
Vikingegryde
Hvorfor det hedder vikingegryde? Jeg ved det ikke. Måske fordi den er lidt rustik i det – eller det er min i hvert fald, for jeg har set andre varianter.
Risengrød
Risengrød – Julens allervigtigste ret! På loftet sidder nissen, og han kan hænde at blive ondsindet hvis ikke han bliver trakteret med risengrød – i hvert fald i december måned. Derfor
Sammenkogt ret
Sammenkogt ret er, som navnet mere end bare antyder, en ret hvor flere forskellige ingredienser er kogt – stegt eller braiseret – i den samme gryde. Det gør det nemt
Butter Chicken
Butter chicken – Det indiske køkken har for længst vundet mit hjerte. Men hvis jeg skal være helt ærlig, så tror jeg det er en mand, der har opfundet de indiske
Gullash
Gullash – Ifølge mit gamle danske Husmoderleksikon skal gullash – ungarsk gullash – laves på svinekød, men jeg har nu altid fået det med oksekød, og det smager godt, så hvorfor
Chili con carne
Chili con carne – En klassisk stærk ret, der både kan være mild, stærk og meget stærk! Mad skal jo ikke bare være stærk for at være stærk, men mad
Biryani
Biryani er en orientalsk ret med bl.a. lækre, velduftende og -smagende samt stærke krydderier. Krydderier som vi danskere normalt ville putte i julesmåkagerne – nelliker, kardemomme og kanel – men også
Skipperlabskovs
Skipperlabskovs er rigtig vinter-simremad. Det er ikke hurtigt, men det er mums. I øvrigt passer det stort set sig selv størstedelen af tiden. Lige en hurtig anbefaling til vintermad: Se
Mørbradgryde
Her får du opskriften på mørbradgryde eller retter du får 5 forskellige opskrifter. Du får den helt traditionelle opskrift på mørbradgryde, så får du en “eksotisk” opskrift, en italiensk variant,
Benløse fugle
Mine børn kiggede noget undrende på mig, da jeg første gang præsenterede dem for benløse fugle. Hvad er det for en fugl? Spurgte de. Og ja, hvad er det for en
Irsk stuvning
Irsk stuvning – eller irish stew – er rigtig simremad. Alt i en gryde og så er det bare at nyde duften og vente. Du kan godt lave den på 1
Denne side med gryderetter opdateres løbende, som vi får flere og flere gryderetter ind på siden.