Risengrød – en nem opskrift
Ingredienser
- 200 g grødris
- 3 dl vand
- ½ tsk. salt
- 1½ l sødmælk
- Kanelsukker
- Smør
Sådan gør du
- Hæld risene, salt og vandet i gryden, bring det i kog, og lad det koge i 3-4 minutter.
- Hæld nu mælk i, og bring det atter i kog under omrøring.
- Lad det hele koge under jævnlig omrøring i ca. 45 minutter ved jævn varme til grøden har fået den rigtige tykkelse.
- Servér med kanelsukker – beregn 1 spsk. sukker til 1 tsk. kanel – og en klat smør.
- Hvis du vil lave din risengrød under dynen, er det det mellem pkt. 2 og 3 du lægger den i seng. Læg låget på gryden, og sæt den midt i sengen på et tykt, uldent tæppe. Pak tæppet omkring gryden og dernæst dynen, og lad det stå i 1½-2 timer og aldrig mere end 3 timer da du så risikerer at temperaturen falder og grøden bliver sundhedsskadelig.
Nutrition
Risengrød – Julens allervigtigste ret! På loftet sidder nissen, og han kan hænde at blive ondsindet hvis ikke han bliver trakteret med risengrød – i hvert fald i december måned. Derfor gør vi præcis det den 1. december så vi er sikre på at der ikke bliver for mange nisse-narrestreger i løbet af denne travle julemåned.
Vi laver selvfølgelig rigeligt så der er mad nok til hele af familien og måske til klatkager dagen efter. Og risengrød er jo dejlig nem mad at lave og at rydde op efter.
Risengrød under dynen eller den hurtige
Det tager heller ikke specielt lang tid at tilberede risengrød. Især ikke hvis du vælger at bruge Minutris som er forkogte grødris der af samme grund ikke skal koge mere end små fem minutter. Meeeeen den ”rigtig” hjemmelavede risengrød er nu bedre.
Den eneste ulempe er at der skal røres, røres og røres for at den ikke svider på. Det kan du komme uden om hvis du laver risengrøden under dynen, så står den og koger tyk uden at svide på og skal blot have et opkog lige inden servering. Men nu skal du have opskriften på almindelig tilberedt risengrød.
Du skal beregne længere tid under dynen/på komfuret hvis du laver større portioner. Du kan selvfølgelig også bruge denne opskrift i forbindelse med risalamande.
Mælkeallergi / Laktoseintolerans – Erstatningstip
Hvis du lider af mælkeallergi, så kan du benytte rismælk eller soyamælk som erstatning for den normale mælk. Anbefalingen herfra er rismælk, da smagen fra soyamælk godt kan være ret meget anderledes.
God jul, og husk nu nissen!
Forberedelsestid: Ingen
Tilberedningstid: 1 time
Nedenfor kan du finde en videoopskrift fra Madhjælp med lidt tips og tricks til risengrøden.