Vidste du, at du kan bruge blomkålsris som erstatning for mel i brød, boller og kager? Det kan du, og det får du en opskrift på herunder.
Blomkålsris kan bruges som de er, som tilbehør hvor du ellers ville have serveret kartofler, ris eller pasta. Men hvis du også gerne vil undgå for mange kulhydrater i dit brød, så erstat noget af eller al melet med blomkålsris. Du kan f.eks. lave et lækkert brød, som kan spises til morgenmad med ost på, som reje- eller laksemad eller som lækkert tilbehør til aftensmaden.
Blomkålsris på mange måder
Du kan lave blomkålsris på mange forskellige måder. Du kan lave det med krydderier, hvis f.eks. de skal bruges i et lækkert madbrød eller til madpandekager. Men du kan også lave dem helt neutrale, så de kan bruges til morgenbrødet.
Opskrift på brød med blomkålsris
Brød med blomkålsris
Ingredienser
- 2½ dl vand
- 25 g gær
- 1 ½ tsk. olie
- 400 g hvedemel
- 3½ dl blomkålsris
- 1½ tsk. salt
- 1½ tsk. Sukker
—–
Stærkt tilbud fundet af Laust fra HurtigMums.dk gennem PR
—–
Sådan gør du
- Når dine blomkålsris er dryppet godt og grundigt af, kan du gå i gang med at lave brødet:
- Lun vandet, så det er fingervarmt – når du stikker spidsen af din lillefinger ned i vandet, skal vandet hverken føles koldt eller varmt.
- Smuldr gæren ned i vandet, når vandet har den rette temperatur, og rør gæren ud.
- Tilsæt olien.
- Bland mel, blomkålsris, salt og sukker sammen, og hæld det i vandet, og ælt det godt sammen, eller rør det sammen i en foodprocessor.
- Dæk skålen til, og lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1½ time.
- Ælt dejen igen – tilsæt evt. mere mel.
- Hæld dejen i en passende form – eller læg det på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Lad brødet efterhæve 45 minutter.
- Tænd ovnen på 200° C.
- Pensl brødet med æg, vand eller mælk, og bag det i ca. 40 minutter, til det er gennembagt. Du kan høre, om det er gennembagt ved at banke på det, ligesom du banker på en dør. Når det lyder hult, er det gennembagt.
- Denne dej kan du også forme til boller. Så skal de have ca. 15-20 minutter i ovnen.
Noter
—–
—–
Duft og smag
Der dufter lidt af kål, når du bager brødet, men ikke som når du eksempelvis koger kål, som sender en speciel lummer duft ud i alle hjemmets hjørner.
Brødet dufter også svagt af kål, lige når det kommer ud af oven, men det fortager sig, når det bliver koldt. Det smager heller ikke kraftigt af kål, men får en lækker mild og svampet smag.
Brødet holder sig frisk og blødt i flere dage.