Madpandekager

Når jeg laver madpandekager, så laver jeg dem så smagsneutrale som muligt, for så kan jeg komme lige nøjagtigt det fyld i, som jeg lyster og krydre fyldet med hvad som helst uden at skulle tage højde for, at pandekagerne smager af timian, paprika, karry eller lignende. Selvom det kan være fristende.

Madpandekager opskrift

Jeg synes nu, at selvom mine madpandekager er smagsneutrale, så slår de ikke de færdigkøbte madpandekagerne i kedelig smag. Jeg ved ikke, hvad de gør ved de stakkels madpandekager, men de har en kedelig konsistens og en kedelig smag. Mine hjemmelavede madpandekager er heller ikke så tykke, som dem du køber.
4.6 fra 5 stemmer
Udskriv Pin Rate
Samlet tid: 45 minutter
Sværhedsgrad: Middel
Antal: 4 personer
Kalorier: 202kcal

Ingredienser

  • 3 æg
  • dl mælk
  • 130-150 g mel – du kan bruge hvedemel grahamsmel, fuldkornsmel eller lignende, eller du kan bruge en blanding af to eller flere slags mel
  • Salt og peber
  • Smør eller stegemargarine til stegning/bagning

Sådan gør du

  • Pisk æg, mælk, salt og peber sammen.
  • Tilsæt melet lidt ad gangen, mens du pisker, til dejen har den rette konsistens. Pisk til dejen er klumpfri – det er nemmest med en elpisker.
  • Lad dejen hvile køligt ½ times tid.
  • Smelt en passende mængde smør eller stegemargarine i pandekagepanden – eller en anden egnet pande – og hæld det over i en lille skål eller lignende.
  • Hæld nu så meget dej på panden, at du kan få det til at dække hele pandens bund ved vippe panden og dreje den lidt rundt og frem og tilbage. Det er ikke nødvendig at komme fedtstof på første gang, da der er nok på, fra da du smeltede smørret/margarinen.
  • Vend pandekagen, når den er blevet fast og har fået en gylden farve.
  • Tag pandekagen af panden, og læg evt. et stykke stanniol over, hvis den skal holdes varm.
  • Kom lidt af det smeltede smør på panden.
  • Gentag punkt 5., 6. og 7 – kom fedtstof på mellem hver pandekage.

Næringsindhold pr. servering

Kalorier: 202kcal | Kulhydrat: 29g | Protein: 10g | Fedt: 4g | Mættet fedt: 2g | Kolesterol: 127mg | Natrium: 86mg | Kalium: 212mg | Fiber: 1g | Sukker: 5g | Calcium: 133mg | Jern: 2mg

Jeg laver som regel dobbeltportion. Så har jeg nogle til fryseren og dermed nem mad næste gang, vi skal have madpandekager med fyld. Skal det gå rigtig stærkt og nemt, kan du selvfølgelig købe madpandekagerne færdige.

Madpandekager med fyld

Der skal selvfølgelig fyld i madpandekagerne. Og det skal ikke være syltetøj eller is – det kan det godt, men disse pandekager er beregnet til mange andre gode sager.

Laks med en dressing og lidt grønt smager rigtig godt i madpandekager. Du kan f.eks. skifte brødet ud med pandekagen i denne laksesnitte med varmrøget laks. Eller du kan komme en god oksefars i.

Prøv også at fylde dine madpandekager med kylling og lidt dampede eller kogte grøntsager – f.eks. porrer og spidskål. Kyllingekødet skæres i tern og gennemsteges i olie. Herefter blandes det med de kogte grøntsager, lidt revet ost og en klat cremefraiche til at samle fyldet med.

Eller du kan lave en god guacamole og komme i sammen med det stegte kyllingekød. Det er også superlækkert.

En anden lækker måde at serveres madpandekager på er med fyld af spinat, skinke og ost. Brug frossen spinat. Optø den, og pres væden ud af den. Riv et par gulerødder og en stykke parmesanost, og bland med spinaten. Tilsæt skinkestrimler og en god klat neutral flødeost til at holde det hele sammen.

På billedet her er der oksefars, lidt revet cheddarost og revet gulerod.

Det var forslag til fyld med fisk, fjerkræ, okse og gris. Men hvad nu, hvis du skal servere madpandekager for en vegetar.

Madpandekager med vegetarisk fyld

Skal madpandekagerne serveres for en vegetar, skal fyldet selvfølgelig være uden kød.  Her kan du f.eks. lave en portion chili sin carne

og komme i pandekagerne.

Eller du kan lave en hurtig omgang grønt fyld ved at rive grøntsager groft – f.eks. gulerødder, squash, og løg – hakke lidt hvidløg og svitse det i lidt olivenolien. Når grøntsagerne begynder at tage farve, hælder du en dåse tomatpasta over. Varm op, rør rundt og smag til med salt og peber.

Det er nemt at fylde pandekagerne. Du kommer et par skefulde af fyldet på et lille stykke inde på pandekager og ruller pandekagen sammen om det.

Madpandekager i ovn

Hvis dine pandekager og/eller fyld ikke er varmt, kan du rulle pandekagerne om fyldet. Lægge dem i et ovnfast fad og drysse med revet ost. Sæt fadet i ovnen ved et par hundrede grader, til osten begynder at smelte, og pandekager og fyld er blevet varmt.

Tilbehør til pandekager med fyld

Madpandekager med fyld kan spises, som de er uden noget tilbehør. Men trænger du til noget ved siden af, eller kommer der uventede gæster, så maden skal ”øges”, kan du altid servere en god og mættende salat til.

Det kan f.eks. være en kikærtesalat, en salat med perlebyg eller en bulgursalat. Alle tre salater mætter rigtig godt, men du kan selvfølgelig sagtens vælge en anden salat.

Hvilken salat, du skal vælge, afhænger af, hvilket fyld du kommer i dine madpandekager. Pas på med ikke at blande for mange ingredienser.

Velbekomme!

Denne tekst blev sidst opdateret den 29. juni 2020 14:49

Laust