Garam masala

Garam masala er en indisk krydderiblanding, som du kan købe i de fleste dagligvarebutikker. Men du kan også lave det selv. Om det bliver bedre af det? Selvfølgelig. Alt hjemmelavet er bedre end købt. Du ved, hvad der er i, og så er der bare noget specielt ved selv at have lavet det.

Mange anbefaler, at du skal riste de hele krydderier, før du knuser dem. Det er også en god idé, fordi det frigiver duft- og smagsstoffer. Men hvis ikke du skal bruge krydderiet med det samme, er det lidt omsonst at frigive smag og duft for derefter bare at sætte det til side på krydderihylden. Hvis du derimod laver det lige inden, du skal bruge det, så er det en god idé at riste de hele krydderier, inden du knuser dem.

Få noget lækkert inspiration med på vejen af vores gode venner fra Gastrofun

garam masala

Garam masala – opskrift

Der findes mange forskellige opskrifter på garam masala. Nogle af de mest anvendte krydderier du kan bruge, er kanel, kardemomme, koriander, muskat, nellike, paprika, peber og spidskommen. Hvis du laver en større portion, så du også har garam masala til næste gang, du skal lave chicken tikka masala, så kan du riste det af på en tør pande, inden du bruger krydderiet i maden og på den måde frigøre duft- og smagsstoffer. Her får du min opskrift på garam masala.
Ingen anmeldelser
Ret: aftensmad, Tilbehør
Forb. tid: 7 minutter
Samlet tid: 7 minutter
Sværhedsgrad: Let
Kalorier: 76kcal
Forfatter: Laust Kehlet

Ingredienser

  • 1 kanelstang lille
  • 8 kardemommekapsler
  • 1 spsk. korianderfrø
  • 2 laurbærblade
  • ¼ muskatnød – revet
  • 7-8 nelliker
  • 1 spsk. hele sorte peberkorn
  • 2 spsk. spidskommenfrø

Sådan gør du

  • Kom alle ingredienserne i en blender eller morter – en blender er helt klart at foretrække, da det er mange ting, der skal knuses til pulver. Du kan også bruge en elektrisk kaffekværn.
  • Blend, stød eller kværn, til du har et ensartet pulver.
  • Hæld på din færdiglavede garam masala på glas med tætsluttende låg, og opbevar det mørkt og tørt og ikke for varmt. Nøjagtig som alle andre krydderier.

Næringsindhold pr. servering

Kalorier: 76kcal | Kulhydrat: 17g | Protein: 2g | Fedt: 2g | Mættet fedt: 1g | Flerumættet fedtsyre: 1g | Enkeltumættet fedtsyre: 1g | Natrium: 11mg | Kalium: 265mg | Fiber: 7g | Sukker: 1g | Vitamin C: 4mg | Calcium: 132mg | Jern: 4mg

Få evt lidt inspiration fra billederne under

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering




Læs mere

Seneste opskrifter

Cookie indstillinger
ANNONCE