Garam masala er en indisk krydderiblanding, som du kan købe i de fleste dagligvarebutikker. Men du kan også lave det selv. Om det bliver bedre af det? Selvfølgelig. Alt hjemmelavet er bedre end købt. Du ved, hvad der er i, og så er der bare noget specielt ved selv at have lavet det.
Mange anbefaler, at du skal riste de hele krydderier, før du knuser dem. Det er også en god idé, fordi det frigiver duft- og smagsstoffer. Men hvis ikke du skal bruge krydderiet med det samme, er det lidt omsonst at frigive smag og duft for derefter bare at sætte det til side på krydderihylden. Hvis du derimod laver det lige inden, du skal bruge det, så er det en god idé at riste de hele krydderier, inden du knuser dem.
Garam masala – opskrift
Ingredienser
- 1 kanelstang lille
- 8 kardemommekapsler
- 1 spsk. korianderfrø
- 2 laurbærblade
- ¼ muskatnød – revet
- 7-8 nelliker
- 1 spsk. hele sorte peberkorn
- 2 spsk. spidskommenfrø
Sådan gør du
- Kom alle ingredienserne i en blender eller morter – en blender er helt klart at foretrække, da det er mange ting, der skal knuses til pulver. Du kan også bruge en elektrisk kaffekværn.
- Blend, stød eller kværn, til du har et ensartet pulver.
- Hæld på din færdiglavede garam masala på glas med tætsluttende låg, og opbevar det mørkt og tørt og ikke for varmt. Nøjagtig som alle andre krydderier.
Nutrition
Få evt lidt inspiration fra billederne under