Blomkålsretter

Blomkål er en af de mest oversete råvarer i det danske køkken, og det er ganske synd for der findes masser af lækre blomkålsretter. Heldigvis er blomkålen ved at vinde større indpas i de danske køkkener. Hos Hurtig Mums vil vi gerne støtte op om den udvikling, og vi tilføjer løbende masser af lækre  opskrifter på hurtige retter med blomkål.

Vi har en speciel sektion i hver afsnit til jer, der er på Low Carb High Fat kuren eller kostplanen om man vil.

Hvilke egenskaber har et blomkål egentlig, og hvordan kan man bruge det på simpleste vis. Nedenfor er der en video med Thomas Hess fra Aarstiderne:

Og så er det til til at vi hopper ud i HurtigMums’ egne blomkålsretter. Vi starter ud med en klassiker:

blomkålsris

Blomkålsris – det sunde alternativ

Blomkålsris er blevet uhyre populært i forbindelse med, at forskning har vist, at det er usundt at spise for meget stivelse. Der er ikke ret mange kalorier i blomkålsris, de er

blomkålsgratin

Blomkålsgratin

Blomkålsgratin –  Oprindeligt stammer ordet gratin fra det franske gratte, som betyder skrabe/kradse. Tidligere lavede man også gratin af madrester – som altså også kunne være de sidste fastbrændte skorper, der

blomkålspizza

Blomkålspizza

Blomkålspizza opskrift Du bestemmer som sagt selv fyldet i din pizza. I det her forslag har vi taget udgangspunkt i en klassisk og enkel pizza med skinke, ost og tomat.

Flere blomkålsretter

HurtigMums udvikler løbende flere blomkålsretter, og denne side vil løbende blive opdateret.

Til norske læsere, så kan du/I finde blomkålsopskrifterne på den norske søsterside her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *