Indiske retter
Indien er kendt for deres fantastiske køkken. På denne side kan du finde en oversigt over de indiske retter, som du kan finde på HurtigMums.

Aloo gobi
Aloo gobi – eller alu gobhi – er en indisk og pakistansk vegetarret, som har en meget gul farve pga., at der er gurkemeje i. Godt nok ikke vanvittigt meget,

Chicken Tikka Masala
Chicken tikka masala er sammen med butter chicken nok nogle af de mest kendte og populære kyllingeretter fra det indiske køkken. Som nævnt bliver retten krydret med garam masala. Garam

Mango Lassi
Lassi er en indisk-pakistansk drikkeyoghurt. Og mango lassi er en indisk-pakistansk drikkeyoghurt med mango i. Den er dejligt forfriskende, og så kan du tilsmage den med et hav af forskellige

Butter Chicken
Butter chicken – Det indiske køkken har for længst vundet mit hjerte. Men hvis jeg skal være helt ærlig, så tror jeg det er en mand, der har opfundet de indiske

Biryani

Pakora
Pakora er oprindeligt en stegt snack fra Indien, men findes flere steder på den indiske halvø – bl.a. også i Bangladesh, Nepal og Pakistan. Det er en velsmagende måde at

Chicken korma
Chicken korma eller på godt dansk braiseret/grydestegt kylling. Chicken er engelsk/amerikansk og betyder kylling og korma er urdu og betyder braisere/grydestege. Oprindeligt stammer retten korma fra den indiske halvø. Korma

Chana masala
Chana masala er en ret uden kød, men med masser af smag. Den stammer fra det indiske subkontinent og ses især i det indiske og pakistanske køkken. Retten består blandt

Paratha
Paratha – Et fladbrød eller en pandekage er nok den bedste betegnelse, jeg kan bruge til at forklare, hvad en den her ret egentlig er. Paratha stammer fra det indiske

Naanbrød
Naanbrød er egentlig dobbeltkonfekt. For ’nan’ eller ’naan’ er persisk for brød. Så naanbrød er brødbrød. I Indien er de meget glade for naanbrød. Og har du været på en

Raita
Raita – Har du sagt indisk mad, må du også sige raita. Inderne spiser raita som tilbehør til … ja, alt. Og retten er da også lækker og forfriskende. Raita

Garam masala
Garam masala er en indisk krydderiblanding, som du kan købe i de fleste dagligvarebutikker. Men du kan også lave det selv. Om det bliver bedre af det? Selvfølgelig. Alt hjemmelavet

Tikka masala
Chicken tikka masala er en jævnt stærk ret. Du kan selvfølgelig selv styre styrken ved at komme mere eller mindre af de stærke sager i. Denne rige og cremede smagfulde

Dhal med spinat og tomat
Dhal – en traditionel ret i det indiske køkken, som regel lavet med linser eller bælgfrugter. Denne med røde linser, spinat og tomat er et helt enkelt, ukompliceret, hjertevarmt og billigt

Kikærte curry
Kikærte curry – en lidt anderledes udgave af en klassisk curry, som de fleste kender og elsker. Denne curry laves helt fra bunden, men det skal ikke skræmme nogen, for

Samosa
Samosa er en ret, der i særdeleshed er udbredt i Mellemøsten, det nordøstlige Afrika, det indiske subkontinent og dele af Centralasien. Selv har jeg stiftet bekendtskab med dem på indiske

Chapati
De indiske retter opdateres løbende
Denne side med indiske retter og opskrifter opdateres løbende, som der kommer flere og flere retter ind.