Indiske retter

Indien er kendt for deres fantastiske køkken. På denne side kan du finde en oversigt over de indiske retter, som du kan finde på HurtigMums.

Biryani

Biryani – Dette er en ret international madret, der både kan tilskrives mellemøstlige køkkener og det indiske. Det er en gryderet, hvor der benyttes krydderier som nelliker, kardemomme og kanel. Serveres som regel med kylling.

Butter Chicken

Butter Chicken – Det her er noget af det mest indiske i min bog. Butter Chicken skal naturligvis laves med smør og ikke et erstatningsprodukt. Butter Chicken kan serveres med almindelige ris eller hvis du vil, så kan du server Butter Chicken med blomkålsris.

Chana masala

Chana masala er opkaldt efter en speciel type kikærter, der hedder chana kikærter. Chana masala er en vegetarret. Den er ikke særlig kendt, hvilket egentlig er synd, da den er ret lækker.

Chapati

Chapati – Dette er et indisk fladbrød. Det er mindre kendt end Naan fladbrødet, og det er ikke bare et andet ord for det samme. Den helt store forskel på Chapati og Naan er gær, for der benyttes nemlig ikke gær i Chapati.

Chicken korma

Chicken korma er trods det lidt identitsforvirrede navn ganske indisk. Det er en rigtig lækker og krydret ret. Chicken korma er naturligvis lavet med kylling, men du kan sagtens skifte kylling ud med svinekød. Så hedder retten dog nok ikke længere chicken korma 🙂

Dhal

Dhal er en klassisk indisk linseret. I denne variant af dhal er den lavet på røde linser med tomat og spinat. Se den lækre opskrift på dhal her og få inspiration til dit indiske køkken.

Pakora

Pakora er en indisk snack – det er grøntsager, der er friterede. De er nemme at lave og kan bruges både som snack eller appetizer inden middagen.

Raita

Raita er sådan set ikke en ret du serverer per se. Det er tilbehør, dip, dressing eller kold sovs om du vil. Raita er en del af det indiske køkken, som de fleste ikke kender navnet på, men som næsten alle oplever, når de er ude og spise indisk. Raita serveres nemlig til rigtig mange forskellige retter.

Indiske retter opdateres løbende

Denne side med indiske retter og opskrifter opdateres løbende, som der kommer flere og flere retter ind.