Kikærte curry

Kikærte curry – en lidt anderledes udgave af en klassisk curry, som de fleste kender og elsker. Denne curry laves helt fra bunden, men det skal ikke skræmme nogen, for den er virkelig nem at lave, har masser af dybde i smagen og er sund samtidig. Dette er et godt eksempel på en ret, som også inkarnerede kødspisere kan indtage, uden overhovedet at opdage, at den er vegetarisk.

kikærtecurry

Hvis man nogensinde har lavet indisk mad derhjemme, så ved man, at det ofte er en lidt omstændig affære. Listen over de nødvendige krydderier er ofte meget lang og de kræver næsten altid, at man skal gå jagt i specialbutikker først. Er man ikke i humør til at lægge SÅ mange kræfter i sit indiske måltid, så er denne kikærte curry helt perfekt, for den indeholder færre krydderier end curry ofte foreskriver, og de kan alle fås i det lokale supermarked. Vælger man dertil at købe kikærterne på dåse, så tager det ikke længere end 30 minutter at fremtrylle en curry, som får hele huset til at dufte og som har lige så meget smag, som den, man køber på sit lokale take away sted.

Denne curry er egentlig inspireret af den caribiske curry Chana Aloo (Chana = kikærter, Aloo = kartofler). Oprindeligt var min tanke derfor, at jeg ville lave den med kartofler, men jeg besluttede i sidste øjeblik at lave den med rødbeder i stedet. Den var sikkert ikke gået i Caribien, men rødbederne giver en fantastisk smuk rød farve og bør efter min overbevisning bruges ivrigt, mens de er i sæson. Den kan dog sagtens laves med kartofler, søde kartofler eller grøntsager skåret i stykker såsom gulerødder, blomkål eller squash. Det vigtigste er, at det hele bliver indhyllet i den fantastiske, aromatiske sovs, sammen med de proteinfyldte kikærter.

kikærtecurry

Kikærte curry

Antal: 4 personer
Forfatter: Beate Grandahl

Ingredienser

Krydderier

  • 1 løg hakket
  • 3 fed hvidløg hakkede
  • 2 spsk karry
  • 1 tsk stødt muskatnød
  • 1 spsk spidskommen
  • 1 tsk paprika
  • ½ tsk cayennepeber
  • ½ tsk peber

Curry

  • 200 gram tørrede kikærter lagt i blød natten over og kogt i ca. 1 time eller 1 dåse (400 gram) kikærter
  • 3 rødbeder skåret i chunky tern
  • 1 dåse flåede hakkede tomater
  • 3-4 dl grøntsagsbouillon
  • 3 forårsløg hakkede
  • 2 spsk frisk persille

Sådan gør du

  • Start med at samle alle krydderierne i en lille skål.
  • Varm smørret op på en stor pande ved medium varme og steg løg, hvidløg og krydderier i et par minutter. Tilsæt rødbederne og steg lidt videre. Hæld en smule vand i bunden, hvis krydderierne begynder at sætte sig fast.
  • Tilsæt de flåede tomater, bouillon og kikærter og lad simre i 30 minutter, indtil sovsen er tyknet og rødbederne er møre.
  • Tilsæt til sidst de hakkede forårsløg og den friske persille. Smag til med salt og peber.
  • Server med ris.
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet
Sidst opdateret: 22. august 2023
Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter