Spinatsalat

Spinatsalat – Spæde, grønne og smagfulde blade – eller senere på sæsonen lidt grovere, men stadig smagfulde. De smager bedst, når de er helt friske – måske endda lige plukket fra egen køkkenhave.

Det har altid været en myte, at spinat skulle være meget rig på jern og være en ekstremt sund grøntsag – Skipper Skræk spiste spinat for at blive stærk – og bevares, den har da et højt indhold af jern, men samtidig har den også et højt indhold af oxalsyre, som forhindrer kroppen i at optage kalk og … ja, jern! Så kan det jo være lidt lige meget.

Opvarmning af spinat

Annonce

Samtidig har spinat også været en meget frygtet grøntsag, fordi det er en bladgrøntsag. Bladgrøntsager har ry for at blive giftige, når de bliver genopvarmet, fordi de indeholder nitrat, som nogle bakterier kan nedbryde til sundhedsskadelig nitrit og som ikke forsvinder ved opvarmning. Men tager man nogle få forholdsregler, eliminerer man den risiko.

Men fortvivl nu ikke, for selvom man sagtens kan lave en varm spinatsalat, så tager vi den kold, og selvom spinat indeholder oxalsyre, så tager du ikke skade af det, med mindre du spiser rå spinat i store mængder dagligt.

spinatsalat

Spinatsalat – opskrift

Når jeg laver spinatsalat, så kommer jeg det i, jeg lige har lyst til den dag. Det eneste jeg altid kommer i er spinat – selvsagt – ristede kerner og en eller anden form for ost.

Til denne spinatsalat skal du bruge

  • 150 g spinat
  • 1 moden mango
  • 25 g solsikkekerner
  • En sjat olie
  • 100 g fast gedeost
  • 1 avocado
  • Salt

Sådan laver du spinatsalat

  1. Skyl spinaten grundigt – meget grundigt, du vil ikke knase jord. Og selvom du har købt ”skyllet spinat”, så skyl alligevel.
  2. Dup spinaten tør i et rent viskestykke – ikke noget med at presse og trykke, kun duppe. Spinat bliver hurtigt træt og kedeligt at se på, hvis det får en for meget modstand.
  3. Kom spinaten i en skål i en passende størrelse.
  4. Skræl mangoen, og skær kødet i mindre stykker, og kom dem i skålen til spinaten.
  5. Skær gedeosten i mindre stykker, og kom også den ned i skålen.
  6. Rist solsikkekernerne i lidt olie på en varm pande. Ryst panden, eller rør i den med en palet, så kernerne ikke brænder på – tro mig, det går stærkt.
  7. Tag panden af varmen, og tilsæt lidt salt, og bland det med de ristede, varme solsikkekerner.
  8. Lad solsikkekernerne køle af, mens du skræller avocadoen, og skærer kødet i mindre stykker, og kommer dem ned til de andre ting i skålen – grunden til de skal i til sidst, er, at de bliver hurtigt brune og knap så appetitlige. Det samme gør jeg, når jeg bruger æbler eller andre ingredienser, der hurtigt ændrer farve.
  9. Vend det hele grundigt sammen, og drys med de ristede solsikkekerner, og servér straks.

Spinatsalat er perfekt til grillmad, stegte retter, gryderetter som mørbradgryde og ja, kort sagt til alt hvor du også kan finde på at servere en hvilken som helst anden salat til.

Velbekomme!

 

Forberedelsestid: 8 minutter

Tilberedningstid: 0 minutter

Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Spinatsalat
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
3.51star1star1star1stargray Based on 7 Review(s)
Print Friendly, PDF & Email

Skriv En Kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here