Spinatsalat

spinatsalat

Spinatsalat – opskrift

Samlet tid: 8 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Beate Grandahl
Når jeg laver spinatsalat, så kommer jeg det i, jeg lige har lyst til den dag. Det eneste jeg altid kommer i er spinat – selvsagt – ristede kerner og en eller anden form for ost.

Ingredienser

 • 150 g spinat
 • 1 moden mango
 • 25 g solsikkekerner
 • En sjat olie
 • 100 g fast gedeost
 • 1 avocado
 • Salt

Sådan gør du

 • Skyl spinaten grundigt – meget grundigt, du vil ikke knase jord. Og selvom du har købt ”skyllet spinat”, så skyl alligevel.
 • Dup spinaten tør i et rent viskestykke – ikke noget med at presse og trykke, kun duppe. Spinat bliver hurtigt træt og kedeligt at se på, hvis det får en for meget modstand.
 • Kom spinaten i en skål i en passende størrelse.
 • Skræl mangoen, og skær kødet i mindre stykker, og kom dem i skålen til spinaten.
 • Skær gedeosten i mindre stykker, og kom også den ned i skålen.
 • Rist solsikkekernerne i lidt olie på en varm pande. Ryst panden, eller rør i den med en palet, så kernerne ikke brænder på – tro mig, det går stærkt.
 • Tag panden af varmen, og tilsæt lidt salt, og bland det med de ristede, varme solsikkekerner.
 • Lad solsikkekernerne køle af, mens du skræller avocadoen, og skærer kødet i mindre stykker, og kommer dem ned til de andre ting i skålen – grunden til de skal i til sidst, er, at de bliver hurtigt brune og knap så appetitlige. Det samme gør jeg, når jeg bruger æbler eller andre ingredienser, der hurtigt ændrer farve.
 • Vend det hele grundigt sammen, og drys med de ristede solsikkekerner, og servér straks.
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Lidt om salat med spinat

Spinatsalat – Spæde, grønne og smagfulde blade – eller senere på sæsonen lidt grovere, men stadig smagfulde. De smager bedst, når de er helt friske – måske endda lige plukket fra egen køkkenhave.

Det har altid været en myte, at spinat skulle være meget rig på jern og være en ekstremt sund grøntsag – Skipper Skræk spiste spinat for at blive stærk – og bevares, den har da et højt indhold af jern, men samtidig har den også et højt indhold af oxalsyre, som forhindrer kroppen i at optage kalk og … ja, jern! Så kan det jo være lidt lige meget.

Opvarmning af spinat

Samtidig har spinat også været en meget frygtet grøntsag, fordi det er en bladgrøntsag. Bladgrøntsager har ry for at blive giftige, når de bliver genopvarmet, fordi de indeholder nitrat, som nogle bakterier kan nedbryde til sundhedsskadelig nitrit og som ikke forsvinder ved opvarmning. Men tager man nogle få forholdsregler, eliminerer man den risiko.

Men fortvivl nu ikke, for selvom man sagtens kan lave en varm spinatsalat, så tager vi den kold, og selvom spinat indeholder oxalsyre, så tager du ikke skade af det, med mindre du spiser rå spinat i store mængder dagligt.

Spinatsalat med mango og gedeost er perfekt til grillmad, stegte retter, gryderetter som mørbradgryde og ja, kort sagt til alt hvor du også kan finde på at servere en hvilken som helst anden salat til.

Velbekomme!

Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

4 reaktioner

 1. Hej !

  Spinatsalaten ser lækker ud, men kan I foreslå en alternativ ost,

  da jeg og mine gæster ikke er vilde med gedeost.

  Kan I svare mig hurtigt, jeg påtænker gæster på fredag eller lørdag.

  1. Hej Inger
   Et alternativ til gedeost og feta, som jeg personligt er rigtig glad for er parmesanost i flager – helst så store som muligt. Parmesan har en fantastisk smag med spinat, men mangler den fedme, som du typisk finder i Feta og gedeost, men det er jo nok også en god sandsynlighed for at det er netop den fedme som dine gæster ikke er vild med.
   Laust /HurtigMums

  1. Hej Lisbeth
   Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.
   De bedste hilsner
   Beate, HurtigMums

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
Se også disse opskrifter