Carnitas

Carnitas hører til i det mexicanske køkken og betyder egentlig bare ’småt kød’. Det fremstilles ved at lade svinekød simre ved svag varme i tre til fire timer, indtil kødet er meget mørt, men stadig saftigt. Så mørt, at det kan findeles uden problemer.

I bund og grund er det det, vi herhjemme på godt dansk kalder pulled pork. Efterfølgende fyldes det i tortillaer, tacos, burritoer eller lignende.

Carnitas – opskrift

Du behøver dog ikke bruge helt så mange timer på det, hvis du skærer kødet i nogle fornuftige stykker.

Ingredienser til 4 personer

  • 1 kg nakkekam uden svær
  • 2-3 spsk. olivenolie
  • 3 fed hvidløg
  • 2 chilipebre
  • 2 spsk. korianderfrø
  • 1 stang kanel
  • 1½ tsk. stødt paprika
  • 2 håndfulde frisk oregano
  • 2 appelsiner
  • Majstortillaer eller lignende
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Skær kødet ud i nogle store tern, og brun det i olien – brun små ad flere omgange, så kødet ikke ligger og koger i sin egen saft.
  2. Kom det brunede kød i en gryde med låg, der kan gå i ovnen.
  3. Tænd ovnen på 180° C.
  4. Pil hvidløgsfeddene, og hak dem.
  5. Hak chilipebrene.
  6. Kom hvidløg og chili ned til kødet.
  7. Knus korianderfrøene i en morter, og knæk eller skær kanelstangen i 2-3 stykker.
  8. Kom koriander, kanel og paprika ned til kødet.
  9. Træk korianderbladene af stilken, og kom halvdelen ned til kødet.
  10. Pres appelsinerne, og hæld saften ned til kødet.
  11. Krydr med salt og peber.
  12. Rør rundt, læg låg på, og sæt gryden i ovnen i ca. 2 timer.
  13. Findel kødet ved at trække det fra hinanden med to gafler.
  14. Spis det i tortillaerne gerne med en klat cremefraiche eller lignende syrnet produkt og den sidste halvdel af korianderbladene.

Carnitas smager også godt med salsa og frisk koriander til.

I nogle enkelte footymiljøer har de nogle lidt specielle varianter af carnitas opskriften. En af de varianter jeg har noteret mig og vil prøve er, carnitas med coca-cola. Forhåbentligt kommer den opskrift her på siden, men ellers kan du læse om den på FoodNetwork.

Forberedelsestid: 25 minutter

Tilberedningstid: 2 timer

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!

pinterestinstagramyoutube

Denne tekst blev sidst opdateret den 29. maj 2020 14:31

Laust