Carnitas

Carnitas hører til i det mexicanske køkken og betyder egentlig bare ’småt kød’. Det fremstilles ved at lade svinekød simre ved svag varme i tre til fire timer, indtil kødet er meget mørt, men stadig saftigt. Så mørt, at det kan findeles uden problemer.

I bund og grund er det det, vi herhjemme på godt dansk kalder pulled pork. Efterfølgende fyldes det i tortillaer, tacos, burritoer eller lignende.

Få evt. endnu mere lækker inspiration fra vores venner fra Gastrofun

carnitas

Carnitas – opskrift

Ingen anmeldelser
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 2 timer
Samlet tid: 2 timer 25 minutter
Ret: aftensmad, Frokost
Køkken: Mexikansk
Antal: 4 personer
Kalorier: 318kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Du behøver dog ikke bruge helt så mange timer på det, hvis du skærer kødet i nogle fornuftige stykker.

Ingredienser

  • 1 kg nakkekam uden svær
  • 2-3 spsk. olivenolie
  • 3 fed hvidløg
  • 2 chilipebre
  • 2 spsk. korianderfrø
  • 1 stang kanel
  • tsk. stødt paprika
  • 2 håndfulde frisk oregano
  • 2 appelsiner
  • Majstortillaer eller lignende
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Skær kødet ud i nogle store tern, og brun det i olien – brun små ad flere omgange, så kødet ikke ligger og koger i sin egen saft.
  • Kom det brunede kød i en gryde med låg, der kan gå i ovnen.
  • Tænd ovnen på 180° C.
  • Pil hvidløgsfeddene, og hak dem.
  • Hak chilipebrene.
  • Kom hvidløg og chili ned til kødet.
  • Knus korianderfrøene i en morter, og knæk eller skær kanelstangen i 2-3 stykker.
  • Kom koriander, kanel og paprika ned til kødet.
  • Træk korianderbladene af stilken, og kom halvdelen ned til kødet.
  • Pres appelsinerne, og hæld saften ned til kødet.
  • Krydr med salt og peber.
  • Rør rundt, læg låg på, og sæt gryden i ovnen i ca. 2 timer.
  • Findel kødet ved at trække det fra hinanden med to gafler.
  • Spis det i tortillaerne gerne med en klat cremefraiche eller lignende syrnet produkt og den sidste halvdel af korianderbladene.
  • Carnitas smager også godt med salsa og frisk koriander til.

Noter

I nogle enkelte footymiljøer har de nogle lidt specielle varianter af carnitas opskriften. En af de varianter jeg har noteret mig og vil prøve er, carnitas med coca-cola. Forhåbentligt kommer den opskrift her på siden, men ellers kan du læse om den på FoodNetwork.

Nutrition

Kalorier: 318kcal | Kulhydrat: 9g | Protein: 58g | Fedt: 4g | Mættet fedt: 1g | Flerumættet fedtsyre: 1g | Enkeltumættet fedtsyre: 1g | Kolesterol: 138mg | Natrium: 146mg | Kalium: 923mg | Fiber: 2g | Sukker: 6g | Vitamin C: 35mg | Calcium: 56mg | Jern: 7mg

Få evt. lige lidt ekstra inspiration fra dette lille galleri

Sidst opdateret: 22. august 2023
Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Tilmeld nyhedsbrev

Deltag i december måneds lodtrækning til gavekort på 1000 kroner til Butik TusindTanker.dk

Når du udfylder formularen, giver du samtykke til at modtage markedsføringsmateriale fra HurtigMums.dk. Du kan altid afmelde dig igen. Privatlivspoltik.